HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jakab Péter: ...

Jakab Péter: Gyurcsány Ferenc az ellenzék tortájában a mazsola, és én ki nem állhatom a mazsolát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyértelműen két ellenzéki lista mellett foglalt állást a Jobbik elnöke egy kedd délutáni sajtóbeszélgetésen. Jakab Péter azt mondta, új választókat kell megszólítani a 2022-es ellenzéki győzelemhez, olyanokat is, akik a rendszerváltozás vesztesei, legyen szó értelmiségiekről vagy kétkezi munkásokról. Az új pártelnök szavai szerint a Jobbiknak az ellenzék vezető erejévé kell válnia, majd a kormányváltás vezető erejének – egy összefogás részeként.

Az ideológiákat a háttérbe szorítva az emberek alapvető problémáival kell foglalkozni – erősítette meg a Magyar Hangnak adott interjújában már elmondottakat –, a jelszó pedig az, hogy jólétet mindenkinek. Fel is szólította a kormányt, hogy a medián jövedelem (kb. bruttó 200 ezer forint) alatt keresők esetében töröje el a személyi jövedelemadót.

Jakab Péter beszélt arról is, szimbolikus lépés volt (a kilenc éve a Duna-parti cipőkbe köpő) Kulcsár Gergely visszahívása, aki azonban várhatóan nem fog eleget tenni a kérésnek, s nem távozik magától a pártból. Emiatt etikai eljárás, majd kizárás következhet. A politikus szerint más pártoknak is hasonlóan kellene eljárniuk a maguk Kulcsár Gergelyeivel, szembe kellene nézniük múltjukkal, igaz, akkor a Fideszből és a DK-ból nem maradna semmi.

A választásra készülve olyan listára van szükség, mondta, amire a legtöbb ellenzéki szavazó, a Fideszből kiábrándultak is tudnak voksolni. Képletesen különféle cukrászdákról beszélt, az egyikben a nagy narancsos torta sül, míg a másikban valamilyen vegyes. Jól kell kiválasztani az összetevőket, a mazsola például megosztja az embereket, ebben az esetben pedig Gyurcsány Ferenc a mazsola, amit ő ki nem állhat.

Jakab Péter elárulta, mintegy tucatnyian jelentkeztek a pártigazgatói posztra (Szabó Gábor utódjaként), szerdán el is dől, ki közölük a befutó. Jövőjéről szólva – kérdésre válaszolva –azt felelte, nem tesz olyan vállalást, mint annak idején Vona Gábor, aki ígéretét betartva a vereség után lemondott minden tisztségéről. – Ez egy hibás döntés volt, kétszer nem követjük el ugyanazt a hibát. A Jobbikot stabilnak és egyslégesnek nevezte, a pártból kivált Mi Hazánk tagjait pedig a Fidesz segédcsapatának.

Úgy vélte, a közös miniszterelnök-jelölt jelöltet fél-háromnegyed évvel a következő választás előtt érdemes megnevezni, különben túl sokáig lenne igen kemény támadásoknak kitéve. Párton kívüli, nem megosztó személyt látna jónak a feladatra, meg is van a jelöltje, egy férfi, de nevet egyelőre nem árul el.

A háttérbeszélgetésen részt vett Kálló Gergely is, aki a Jobbik jelöltjeként, teljes ellenzéki támogatással indul Dunaújváros (Fejér 4-es) térségében az időközi választáson. Mint mondta, képviselőként neki a helyi ügyek képviselete lesz a fő feladata ha megválasztják, például a körzetet is fojtogató korrupció felszámolása.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,671lájkolóTetszik
3,776követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Nem emberi látvány volt.” 75 éve dobták le az atombombát Hirosimára

A Little Boy (Kisfiú) névre keresztelt bomba robbanásának pillanatában 80 ezer ember halt meg azonnal. Később az a mondás járta: a bombától meghalni maga volt a pokol, de túlélni is az volt.