Több mint egymillió forintot fizet az Aldi egy kezdő menedzsernek

Több mint egymillió forintot fizet az Aldi egy kezdő menedzsernek

Fotó: Unsplash/Alexandru Tugui

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Lidl Magyarország  7,3 milliárd forintot, az Aldi pedig 2,5 milliárd forintot fordít az idén béremelésre – közölték a cégek kedden.

A Lidl az elmúlt két évben több mint 12 milliárd forintot fordított béremelésre. Az üzletekben és a raktárakban dolgozó 5300 munkavállalót érintő béremelést követően a bolti eladók kezdő havi bruttó járandósága 280 ezer és 301 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező bolti eladók számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság bruttó 335 ezer forintig terjedhet, 8 órás munkaidőben, a béren kívüli juttatás összegével együtt. Közölték: ezen felül a pótlékok a tavalyi évben átlagosan havonta bruttó 45 ezer forintot jelentettek.

Az Aldi élelmiszerlánc mintegy 2,5 milliárd forintot fordít bérfejlesztésre Magyarországon 2020-ban. A bolti és logisztikai dolgozók bérének emelésével párhuzamosan 1 100 000 forint fölé emelik a 8-9 hónapig tartó betanulási időszak után a kezdő menedzseri fizetéseket. De már a betanulás alatt is közel 900 ezres bruttó fizetést adnak, és egy magánhasználatú prémiumkategóriás autót is mellé.

A regionális területi vezetőknek néhány év után lehetőségük van külföldi munkavégzésre is az Aldi Dél hálózatán belül, így akár Ausztriában, Ausztráliában, Olaszországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Svájcban vagy az Egyesült Királyságban is tapasztalatot szerezhetnek, ami után bármikor visszatérhetnek a magyar Aldi-hoz, és akár ugyanebben, akár más pozícióban is folytathatják karrierjüket.