HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tusk: Amíg én...

Tusk: Amíg én vagyok a néppárt elnöke, a Fidesz nem térhet vissza

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

„Semmi nem változott Budapesten, nem látszik változás sem a demokratikus alapértékek, sem a jogállamiság, sem a szólásszabadság területén, semmiben, amivel kapcsolatban korábban az aggodalmunkat fejeztük ki.” – véli az Európai Néppárt elnöke.

Donald Tusk szerint Néppárt többségének az álláspontja egyértelmű a Fidesz felfüggesztésével kapcsolatban. Az Európai Néppárt elnöke az RTL Híradónak azt mondta: „Semmi nem változott Budapesten, nem látszik változás sem a demokratikus alapértékek, sem a jogállamiság, sem a szólásszabadság területén, semmiben, amivel kapcsolatban korábban az aggodalmunkat fejeztük ki.”

HIRDETÉS

Hangsúlyozta: „Amíg én vagyok az Európai Néppárt elnöke, a Fidesz nem térhet vissza.”

Hétfőn a Néppárt úgy döntött, hogy a Fidesz határozatlan ideig továbbra is felfüggesztett tagként maradhat a pártcsaládban. Tavaly márciusban döntött úgy az Európai Néppárt közgyűlése, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, és a vizsgálat idejére a Fidesz felfüggeszti a Néppárton belüli jogainak gyakorlását. A fideszes politikusok így továbbra is a frakció tagjai lehetnek, fontos tisztségeket viszont nem vállalhatnak, Orbán Viktor pedig nem vehet részt a választmányokon és kongresszusokon.

A finn Nemzeti Koalíció pártjának elnöke, Aura Salla a Twitteren írt arról: a küldöttek többsége egyetértett a felfüggesztés meghosszabbításával. Ugyanakkor az ülés előtt Aura Salla, a finn Kokoomus párt elnöke azt mondta, hogy szerintük ki kellene zárni a Fideszt, mert megsérti a párt alapértékeit és elveit.

HIRDETÉS

Korábban a Welt am Sonntag is arról számolt be, hogy az EPP bevezetne egy magatartási kódexet, amihez a tagpártok tarthatnák magukat. Vitatott ügyekben így könnyebb lenne meghatározni, valaki megsérti-e a néppárti alapértékeket avagy sem.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,762lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rendészeti vasszigorral fékezte le a pestist a Habsburg-adminisztráció Magyarországon

Hogyan és mennyire sikeresen védekeztek a fertőző betegségekkel szemben a modern infektológia megjelenése előtt?

Ahogy lehet