HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lejer Zoltán ...

Lejer Zoltán a Jobbik új pártigazgatója

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sneider Tamás is pályázott volna a posztra, de már korábban is vetett fel kétségeket, hogy a Jakab Péter mögött felsorakozott új pártvezetés mellette dönt-e.

Az eddigi Bács-Kiskun megyei regionális igazgatót, Lejer Zoltánt választotta a Jobbik pártigazgatójává szerdai ülésén – közölte a párt lapunknak is megküldött közleményében.

A Jobbik pártigazgatói posztját az elmúlt 16 évben Szabó Gábor töltötte be, őt sokan a párt egyik legbefolyásosabb embereként tartották számon. Az utóbbi időszakban azonban megjelentek vele szemben a kritikák, többek között amiatt is, hogy a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik nem volt hajlandó egyetlen másik ellenzéki erővel sem együttműködni. A pártból többen is jelezték már, hogy hibásnak érzik magukat, amiért a Fidesz ismét kétharmadot szerzett.

Szabó Gábor néhány hete közölte, hogy lemond a pártigazgatói posztról, akkor azzal magyarázta, hogy érthető, ha valaki elfárad ennyi idő után. Azzal is indokolta a változást, hogy miközben a Jobbik kommunikációja sokat javult, szervezettségét tekintve a párt – részben az Állami Számvevőszék által kiszabott súlyos büntetések miatt is – nagy lemaradásban van. Márpedig a parlamenti választáshoz közeledve egyre inkább lényeges, hogy a működés és a szervezettség is sokat javuljon.

HIRDETÉS
Jakab Péter: Gyurcsány Ferenc az ellenzék tortájában a mazsola, és én ki nem állhatom a mazsolát | Magyar Hang

Felmerült korábban, hogy az új pártigazgató az elnökségről nemrég leköszönt Sneider Tamás legyen. Ennek realitása azonban már akkor is kétségeket vetett fel. Hiszen a Jobbikon belül kialakult két tömb: az azóta már elnökké választott Jakab Péter és támogatói, illetve a vele szemben némileg más irányt képviselők. Ez utóbbihoz sorolták Sneider Tamást is. Miután a Jobbik nemrég lezajlott kongresszusán kizárólag Jakab Péter emberei kerültek be a pártvezetésbe, finoman szólva sem tűnt biztosnak, hogy ők Sneider Tamást fogják megválasztani pártigazgatónak.

Az új elnökség végül pályázatot írt ki a posztra, ennek lett most a végeredménye, hogy Lejer Zoltánt választották.

A Jobbik az új pártigazgató megválasztása mellett két helyettest is kinevezett. Mint írják, Lejer javaslatát elfogadva, az elnökség két új helyettese Tokody Marcell és Faragó Tamás lettek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szent tékozlás: a pünkösd

Mennyi ajándékba kapott csodás dolog vette és veszi körül az embert? Talán mostanában ezek nyilvánvalóbbakká is váltak.