Pokorni is tiltakozik a becsületnapi felvonulás ellen

Pokorni is tiltakozik a becsületnapi felvonulás ellen

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester beszédet mond a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületének avatásán 2018. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három budai önkormányzat – a V. Naszály Márta vezette, I., az Örsi Gergely polgármester által irányított II., valamint Pokorni Zoltán XII. kerülete – közösen tiltakozik a német hadsereg 1945-ös budapesti kitörésérnek emlékére rendezendő becsületnapi szélsőjobboldali vonulás ellen – írja a Mérce. Az önkormányzatok közös ünnepségeken emlékeznek meg a második világháborúban a fővárosban és környékén meghaltakról, függetlenül azok hovatartozásától.

Ismert, hogy a rendőrség korábban három szélsőjobbos tüntetést is betiltott az első és a második kerületben. A szervezők a Városmajorba tervezett felvonulást megtiltó határozatot bíróságon támadták meg, s a bíróság végül engedélyezte az eseményt.

Mégis megtarthatják a Becsület Napját | Magyar Hang

Két rendezvényt ugyan megtiltottak, de volt egy harmadik is.