HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Visszakereszt...

Visszakeresztelte a Göncz Árpád Városközpontot a Mi Hazánk

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A radikális jobboldali párt politikusai szerint megdöbbentő, hogy úgy tűnik, Göncz tiszteletreméltóbb egyesek szemében, mint a honfoglaló Árpád fejedelem.

A Mi Hazánk Mozgalom a közelmúltban Göncz Árpád Városközponttá átkeresztelt metróállomáson akciózott. A politikus letakarták a volt köztársasági elnök vezetéknevét, így állítva vissza az állomás régi nevét „Árpád Városközpont”-ra.

HIRDETÉS

A radikális jobboldali párt szerint Göncz Árpád nem méltó arra, hogy közterületet nevezzenek el róla. A Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke, Lantos János felsorolta Göncz három különböző történelmi korszakban elkövetett „árulását”.

Vékony Csongor Levente feltette a kérdést, vajon mi lesz a következő? A közelben lévő Árpád hidat is átnevezik? Hangsúlyozta, a Momentum aktivistái már korábban átmatricázták a megállót. Megdöbbenését fejezte ki, hogy úgy tűnik, Göncz tiszteletre méltóbb egyesek szemében, mint a honfoglaló Árpád fejedelem.

Holnaptól Göncz Árpád Városközpont lesz az Árpád hídi metróállomás | Magyar Hang

Január 31-től a Göncz Árpád városközpont nevet viseli Árpád híd metróállomás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ honlapján. Göncz Árpádról, Magyarország rendszerváltás utáni első köztársasági elnökéről és műfordítóról 2016-ban nevezték el a XIII. kerületi, Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő területet, ahová szobrot is állítottak az emlékére. Az érintett városrész nevének megváltoztatása korábban a XIII.

Leszögezték, Árpád vezér védelmében is állították vissza az eredeti állapotokat, az erről szóló cikk itt található, és február 4-én töltötték fel.

HIRDETÉS

Az eseményen részt vett Nagy Zsolt is, a Mi Hazánk angyalföldi képviselőjelöltje, aki időközi választáson indul március 1-jén, és elsőként adta le az induláshoz szükséges megfelelő számú ajánlást.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,581lájkolóTetszik
3,164követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek