Elszállították a migránsokat a déli határról

Elszállították a migránsokat a déli határról

A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai pihennek a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalánál 2020. február 6-án (Fotó: MTI / Molnár Edvárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elszállították éjszaka a szerb hatóságok a déli határon, Kelebiánál összegyűlt több száz migránst – közölte pénteken hajnalban az állami televízió. A külföldieket visszavitték a befogadóközpontokba.

A szerb hatóságok buszokkal elszállították a „migránskaraván” tagjait a kelebiai határátkelőtől (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Lapunk is beszámolt róla, hogy csütörtök délután több százan érkeztek Magyarország határához Szerbiából, az országba szerettek volna bejutni. Állítólag olyan hírek terjedtek közöttük, hogy megnyitották a magyar határt és át tudnak menni rajtunk keresztül Nyugat-Európába. A külföldiek egyébként mindvégig békések voltak, nem tudni arról, hogy bármilyen atrocitás is történt volna. A helyszíni beszámolók szerint sok volt közöttük a gyerek. Sötétedés után előkerültek a takarók és a hálózsákok, úgy tűnt, éjszaka sem akarnak mozdulni.

300 migráns akar átjutni a déli határon | Magyar Hang

A szerb védelmi miniszter szégyenletesnek nevezte, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó migránsokat, akik ezek hatására indulnak el hiába Magyarország felé. Az állami hírügynökség a Pannon RTV helyszínen tartózkodó tudósítójára hivatkozva azt írta, hogy Aleksandar Vulin szerint az illegális bevándorlóknak a befogadóközpontokban van a helyük, ám a Közel-Keletről érkezettek a népcsoportok egymás közötti viszályai miatt nem akarnak keveredni.

Azt mondta, hogy a migránsoknak hálásaknak kellene lenniük azért, mert Szerbia befogadja őket, és nem lenne szabad válogatniuk a felkínált szálláshelyek között. Aleksandar Vulin szavai szerint a belgrádi kormány nem fogja megengedni, hogy a migránsok elrontsák a jószomszédi viszonyt Szerbia és Magyarország között.