Kirúgás hátán kirúgás: sorozatos elbocsátások a Jobbikban

Kirúgás hátán kirúgás: sorozatos elbocsátások a Jobbikban

Budapest, 2019. december 10. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. december 10-én. Mellette frakciótársa, Sneider Tamás, a második sorban Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezetõ-helyettese (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Statáriális kirúgásként értékelte elbocsátását az egyik jobbikos alkalmazott. Nem ő az egyedüli, akitől megvált a párt” – írja szombati cikkében a Népszava.

Szombat reggeli híradásában a szociáldemokrata napilap azt írja: „a közelmúltban tartott tisztújítás, Jakab Péter pártelnökké választása óta elbocsátások zajlanak: úgy tudjuk, hogy tíznél is több párt- és frakcióalkalmazottól váltak meg a Jobbikban. Egyik forrásunk szerint a »kirúgások« megalázóan zajlanak, az érintettek esetenként nem is kapnak tájékoztatást arról, hogy elvesztették az állásukat. Akadt, aki ezzel csak akkor szembesült, amikor nem engedték be a munkahelyére.”

A Népszava megszólaltatta Jakab Péter új pártelnököt is, aki szerint „a Jobbiknál szervezeti és strukturális átalakítás zajlik". Jakab Péter szerint egy szempont vezérli az elnökséget: az, hogy a „Jobbik minél ésszerűbb költségvetéssel, minél hatékonyabb munkavégzés mellett egy erős, a tagságra és a dolgozókra nagymértékben támaszkodni tudó modern szervezetté váljon".

Részletek a napilap cikkében.