Gyurcsány: Nem leszek tagja a 2022-ben megalakuló kormánynak

Gyurcsány: Nem leszek tagja a 2022-ben megalakuló kormánynak

Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DK elnöke biztos abban, hogy adott esetben pártja képes lesz együtt kormányozni a Jobbikkal.

Minden bizonnyal nem leszek tagja a 2022-ben megalakuló kormánynak – erről Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gyurcsány Ferenc önmagát jó ízlésű, tisztességes politikusnak tartja, akit sokan szeretnek, de – tette hozzá – sokan nem akarják őt a kormányba. Olyan személyt keresünk, aki képes integrálni a DK-tól a Momentumon át a Jobbikig az ellenzéket – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, és erre a feladatra szerinte lesz nála alkalmasabb személy.

A volt miniszterelnök szerint pártelnökként igen, kormánytagként viszont nem lesz befolyása a 2022 utáni kormány munkájára, hiszen a Demokratikus Koalíció ennek a kormánynak fontos része lesz.

Az is elhangzott a műsorban, hogy a DK elnöke biztos abban, hogy adott esetben pártja képes lesz együtt kormányozni a Jobbikkal. Gyurcsány Ferenc fontosnak tartja, hogy a politikai szereplők jóhiszeműen viszonyuljanak egymás véleményéhez.

Úgy fogalmazott: el tudja fogadni, hogy Trianon sokaknak igazodási pont, de elvárja, hogy ellenfelei vegyék tudomásul, hogy mások viszont a jövőbe tekintenek.

Azt is el tudja fogadni, hogy a konzervatívok mást gondolnak az adópolitikáról, mint ő, de elvárja, hogy ne tartsák őt hazaárulónak azért, mert más gondol. – Ha ez így lenne, nem lenne különösebb baja sem Orbán Viktorral, se mással – tette hozzá a DK elnöke.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.