Újra működik Gyurcsány Ferenc You Tube-csatornája

Újra működik Gyurcsány Ferenc You Tube-csatornája

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra elérhető Gyurcsány Ferenc You Tube-csatornája, a volt miniszterelnök szerdán már újabb videóval jelentkezett, amelyben elmesélte az „elsötétülés” okát.

A Demokratikus Koalíció elnökének videómegosztó oldala még február 9-én vált elérhetetlenné, nem sokkal azelőtt, hogy a volt kormányfő megtartotta volna évértékelő beszédét, amit pont a You Tube-on szerettek volna élőben adni.

Az oldal azóta teljes egészében „visszatért”, megtalálhatóak rajta a korábbi videók is. Miként azt egy keddi videóban Gyurcsány Ferenc elmondta, ketten feljelentették, mondván bizonyos tartalmak az ő tulajdonukat képezik, ám, mivel a bejelentések nem bizonyultak jogosnak, a csatorna – egyeztetéseket követően – ismét működik. Vlogbejegyzésében egyébként Gyurcsány Ferenc párbeszédre hívta a különböző online felületek képviselőit, hogy vitassák meg a tartalommoderálás kérdéseit.

Gyurcsány Youtube-csatornája is elsötétült | Magyar Hang

A DK-nál azt mondták, nem tudják, mi történt, de felkeresik a céget az ügyben.

Néhány nappal korábban a Pestisracok.hu kormánypárti híroldal You Tube-csatornája is elérhetetlenné vált. Mint később kiderült, azért, mert „megsértették a You Tube gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályát”. Huth Gergely főszerkesztő elmondása szerint múlt pénteken az egyik szerkesztőjük – egy – olyan videót töltött fel a csatornára zárt, nem publikus formában, ami tartalmazott egy gyerekpornós részt is.

A PS ugyanis állítólag egy hazai – valamilyen nyomortelepen készített – pedofil amatőr videóról készített mozgóképes híranyagot, amibe illusztráció gyanánt belevágtak néhány másodpercet az eredetiből. Mind a szereplőket, mind a testtájakat felismerhetetlenné tették – állította Huth a 444.hu-nak – de a kényes téma ellenére fontosnak tartották volna, hogy az anyagukban szerepeljen egy részlet az eredeti videóból.

A PS az anyaggal Huth elmondása szerint egy pedofil bűncselekményt akart leleplezni, az eredeti videót pedig azonnal elküldte a rendőrségre.

A You Tube-nál egyébként nem azonnal törölnek komplett csatornákat, hanem bejelentés esetén vagy a kifogásolt videót, videókat, a súlyosabbnak tűnő reklamációnál akár teljes profilt karanténba helyezik. Többek között így válik elérhetetlenné olyan videó is, amelyben illetéktelenül használnak fel jogvédett zenei tartalmakat. Végleges törlés megalapozott jogsérelem, bizonyítottan illetéktelen tartalomfelhasználáskor, súlyosan kirívó esetekben, bűncselekmény gyanújakor vagy a közösségi elvek megszegésekor történik.