Aláírásgyűjtés indult a Balaton megmentéséért

Aláírásgyűjtés indult a Balaton megmentéséért

(Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Stop Balaton-törvény! címmel aláírásgyűjtést indított a tó természeti értékeinek védelmében, a part további beépítésének megakadályozására az Összefogás a Balatonért csoport.

Mint közleményükben olvashatjuk: „A Balaton-törvény értelmében 44 városban vagy településen érintetlen, többnyire tájvédelmi vagy Natura 2000 minősítéssel ellátott területeket, szabadstrandokat kíván feloldani a tájvédelmi besorolás alól azért, hogy oda ipari kikötőt, luxus hajókikötőt, szálloda komplexumokat és lakóparkokat építtessen nagybefektetők segítségével! Az önkormányzatok a törvényjavaslatok véleményezésére minden eddiginél rövidebb határidőt kaptak, nincs fellebbezési joguk, vétó joguk."

A petícióhoz a https://szabad.ahang.hu/petitions/stop-balaton-toreny linken lehet csatlakozni. 

STOP! Balaton törvény!

A Balaton mindenkié, ezt országunk kormánya is így hangoztatja. Természetvédelmi, történelmi világörökség. Közép-Európa legnagyobb tava! Most mégis úgy szándékozik dönteni a kormány, hogy nádasokat, erdőket, érintetlen partszakaszokat akarnak értékesíteni és beépíttetni, amelyre törvény módosítási javaslatok elfogadására szólította fel a kormány a balatoni régió 44 önkormányzatát!