HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Láthatatlan l...

Láthatatlan luxus: milliók tűntek el a szabolcsi kisvárosban

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Állok az ajaki Péter-tó partján, és az az érzésem, hogy a fejem felett repkedő varjak nem is kárognak, hanem rajtam nevetnek.
– Itt a futballpálya, látod? – kérdi kísérőm. Egy lapos földterületre mutat, ahol se gyep, se kapu, se krétával felrajzolt kezdőkör. Csak a nagy üresség egy házak által határolt placcon.
– Csak a varjakat látom – mondom.
– Hát pedig, ott van a tanuszoda is. Ha jön a belvíz, akkor átalakul majd a focipálya, és úszni lehet – közli a sörözgető társaságát otthagyó idegenvezetőm, aki csatlakozik a var-jakhoz, és velük nevet rajtam. Aztán együtt kacagunk, amikor egy salakkupacra mutat.
– Ez meg itt Ajak teniszpályája, át van adva ez is – közli.

(…)

Ajakon a tavalyi önkormányzati választáson az első eredmény szerint mindössze öt szavazattal előzte meg Kerekes Miklóst, a korábbi fideszes vezetőt a független Ragány Adrienn. Kerekes számtalan kifogással élt az eredmény miatt, még a szavazatokat is újraszámoltatta – ahol aztán kiderült, hogy nem öt, csupán két vokssal kapott ki. Az újraszámolás idején a szavazatokat tároló urnát a polgármesteri hivatalban őrizték az új városvezető támogatói. Október 13-án pedig, ahogy idegenvezetőm fogalmazott, „bizonyos határozott fellépésűek” azt akadályozták meg, hogy leszavazzanak az Ajakra, „egy-egy házba akár harmincasával” bejelentkezett ukránok.

(…)

HIRDETÉS

A másik hallható felhördülést, suttogáshullámot Kerekes Miklós ki nem vett szabadságainak utólagos kifizetése okozta: papíron mindössze néhány napot írt vagy íratott ki a volt polgármester, miközben a közösségi oldalán mindenki számára láthatók voltak a síelős fotói. Minden mást – például a közel százmilliós tartozásról szóló részletes tájékoztatót – síri csendben hallgattak végig az ajakiak. A fantomberuházásokat végigmutogató idegenvezetőm egyébként következetesen rosszul használ egy kifejezést: körsétánk alatt szabadrablás helyett végig „sajátrablást” emleget.

Mit szólt mindehhez az egykori polgármester? Mi lett a cégeivel a választások után? Mennyi pénzt fizetett kapott a volt városvezető benzinkútja a településtől?
Riportunkat elolvashatja a Magyar Hang február 7-én megjelenő 2020/6. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/6. szám-ban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,626lájkolóTetszik
3,463követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek