Tüntetők várják a fideszeseket a frakcióülésük helyszínén

Tüntetők várják a fideszeseket a frakcióülésük helyszínén

Rétvári Bence KDNP-s képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (j) érkezik Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésére Balatonfüreden 2020. február 12-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán a késő délutáni órákban egymás után érkeztek a Fidesz és a KDNP prominensei a balatonfüredi Hotel Füred épületéhez, ahol a két párt kihelyezett frakcióülését tartja. Jövő hétfőn indul a parlament tavaszi ülésszaka, ilyenkor megszokott, hogy a pártok elvonulnak valahova tanácskozni.

Az ATV azt írta, hogy nem csak a média, hanem tüntetők is várják a Fidesz-tagokat a balatonfüredi szálloda előtt. A Nem adom a házam mozgalom képviselői molinókkal vonultak a szálló elé.

Korábban a Fidesz annyit elárult, hogy a „börtönbiznisz”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a migráció és Gyöngyöspata ügye is szerepel a kihelyezett frakcióülés napirendjén. Vagyis olyan témákról is beszélnek, amelyek sértik a magyar emberek igazságérzetét. A felvetődő kérdésekre azért is érdemes figyelni, mert általában meghatározzák az Országgyűlés következő időszakának főbb irányait.

A hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond még szerdán este, erről hivatalos tájékoztatást egyébként nem szoktak adni.

Balatonfüred, 2020. február 12. Kövér László, az Országgyűlés elnöke érkezik Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésére Balatonfüreden 2020. február 12-én. MTI/Vasvári Tamás