Vona Gábor: 2025. legyen a Reformkor emlékéve

Vona Gábor: 2025. legyen a Reformkor emlékéve

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegyük egész éves programmá ezt a fontos magyar történelmi korról való megemlékezést – mondta online sajtótájékoztatóján Vona Gábor, aki arról is beszélt, hogy a Második Reformkor alapítvány negyedik törvényjavaslatában fogalmazta meg ezt a gondolatot. Jobbik korábbi elnöke szerint az emlékév célkitűzése a jelen megtermékenyítése, mert nagyon sok hasonlóság a Reformkor és a jelenkor között. Ahogy akkor az Európához való felzárkózás és polgárosodás volt akkor a cél, úgy most is ugyanennek elérése a feladat, mert a jelenkorban talán messzebb vagyunk ettől, mint kétszáz évvel ezelőtt.

Hasonlóság a két korszak között, hogy akkor zajlott a nagy ipari forradalom, s most ugyancsak nagy átalakulás előtt áll a világ, s benne Magyarország. – Ugyancsak közös jellemző, hogy nagyon sok a vita, a cívódás. Most is az a feladat, hogy megtaláljuk a közös nevezőt. A törvényjavaslat célja ezért, hogy ne csupán megemlékezzünk a Reformkorról, hanem hogy tegyünk is valamit azért, hogy megvalósulhasson a második reformkor. S bár kevés az esély, hogy sikerül ez, mindenképpen el kell indulni ebbe az irányba, és meg kell találni azokat az embereket, akiket lelkesít a pártok fölötti Magyarország eszméje. Én hiszek ebben. Emlékezzünk, beszélgessünk, s aztán lássunk neki a feladatnak – hívott fel a közös munkára Vona Gábor.

https://www.facebook.com/vonagabor/videos/1231073350420224/