HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gulyás Gergel...

Gulyás Gergely: A kormány biztosan nem támogatná a tudatformáló tábort

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Miniszterelnökség vezetője szerint ha valamilyen intézményben, vagy főosztályon készül egy terv, attól az még nem lesz kormányzati álláspont.

HIRDETÉS

– Ha létezik is a lapunk által bemutatott tudatformáló táborok terve, az akkor sem kormányzati álláspont – mondta kérdésünkre Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

Ő nem tud arról, hogy létezne ilyen terv, szerinte attól, hogy valamilyen intézményben, vagy főosztályon készül egy terv, attól az még nem lesz kormányzati álláspont, ez álhírgyártás.

Azzal kapcsolatos kérdésünkre, hogy a Magyar Hang nem is azt írta, hanem bemutatta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában készült a terv, amely a kormányzat része, a programot pedig kedden tárgyalta a tárca szakmai vezetői értekezlete, Gulyás Gergely úgy reagált, hogy szerinte gyakorlattá vált a sajtóban, hogy döntés előtt lévő dokumentumokat kormányzati tervként mutatnak be.

HIRDETÉS
Kormányzati terv: tudatformáló tábor fiataloknak | Magyar Hang

Leszögezte, hogy a program nem járt a kormány előtt, és a megismert formában biztosan nem támogatná. Arról is beszélt, hogy a minisztériumok a kormányzat részei, de ugyanígy a különböző főosztályok és hivatalok is, álláspontjuk mégsem kormányzati álláspont.

Lapunk azt írta, hogy a program kidolgozása és lebonyolítása a Magyarságkutató Intézet és Demeter Szilárd feladata. Demeter nem cáfolta lapunknak, hogy napirenden van a program.

A PIM főigazgatójától annyit tudtunk meg, hogy a Vándordiák 10 000 jelenleg döntéselőkészítési fázisban van, őt pedig köti titoktartási kötelezettsége, ezért nem közölhet semmilyen részletet. A Magyarságkutató Intézet csütörtökön jelezte, ők felelnek a tervezetért, ezért az Emminek feltett kérdéseinket hozzájuk küldjük.

Demeter lényegében megerősítette, hogy létezik ilyen tervezet, az Emmi alá tartozó MKI pedig csütörtök délelőtt jelezte, hogy ők felelnek érte, ezért kérdéseinket hozzájuk küldjük.

Gulyás Gergely azt egyébként helyesnek tartja, hogy valaki nemzettudatot erősítő táborokat szervezzen. Ugyanakkor nem tud arról Gulyás, hogy 16-18 éveseknek szóló programot terveznének, szerinte erre kiválóak az Erzsébet-táborok.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,554lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Legyetek Mitt Romney-k!

Jól tettük, hogy a párthűség helyett a lelkiismeretünkre hallgattunk. Jól tettük, amikor nem engedtünk a szirénhangoknak.