HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kovács László...

Kovács László: Orbánnal ugyanazt az országot építjük

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az MSZP felszámolta a diktatúrát, ezért nem lehet a diktatúrát bevezető MSZMP utódpártjaként tekinteni rá. Ezen nem változtat az sem, hogy a párt első elnöke, Nyers Rezső Nagy Imréék elítélésében szerepet játszott és a prominensek között volt a pufajkás Horn Gyula, az állampárt vagyona pedig teljes egészében az új tömörülésre szállt – véli Kovács László.

HIRDETÉS

E heti számunkban közöljük az MSZP egykori elnökével, korábbi külügyminiszterrel és uniós biztossal készült életút-interjút, amiből egyebek között kiderül, mivel töltötte az 1956-os forradalom és szabadságharc vérzivataros napjait, mélyen hívő katolikus család sarjaként miként lett ifjú kommunista, majd párttag a kádári megtorlás legsötétebb éveiben, illetve hogy külügyi- és pártkarrierje hogyan ívelt meredeken felfelé.

Kifejtette azon meggyőződését, hogy az „Öreg”, vagyis Kádár János több döntésével valójában a rendszerváltásnak, a többpártrendszernek ágyazott meg. – Minden esetben elment a falig Moszkvával szemben. Mi Horn Gyulával a külpolitika területén ugyanezt a szemléletet képviseltük, míg a gazdasági kérdésekben ezt vallotta Németh Miklós is. Borotvaélen táncoltunk, ha túltoljuk a dolgot, várt volna a gulág – fogalmazott Kovács László. Beszélt továbbá a szocialista nemzetpolitikáról, arról, hogy miért volt jó Nastaséval koccintani Erdély elcsatolásának napján, de szóba került a 23 millió román és a „merjünk kicsik lenni” üzenete is.

Németh Miklós: Orbán hamis mítoszt épít | Magyar Hang

Szervezett akció volt, amikor több száz keletnémet a páneurópai pikniket kihasználva átment a határon – mondta lapunknak adott interjújában Németh Miklós. Az egykori miniszterelnök szerint a határnyitás kulcsdátuma nem június 27. és nem is augusztus 19., hanem szeptember 10-11. A harminc évvel ezelőtti eseményekről, Gorbacsov kézfogásáról, Nagy Imre újratemetéséről, Kádár lelkiismeretéről, Soros Györgyről, migránsválságról, mítoszépítésről és az elszalasztott lehetőségekről beszélgettünk.

Szóba kerültek az MSZP árulói, de megkapta a magáét Mesterházy Attila, Botka László, Németh Miklós, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc is. Orbán Viktor harciassága szerinte irritáló, ám a kormányfőt a gesztusok mesterének tartja.

HIRDETÉS

– Tavaly, nyolcvanadik születésnapom alkalmából Orbán Viktor elküldte hozzám egy államtitkárát, aki egy üveg prémiumkategóriás vörösbor mellett elhozta a kormányfő bársonyborítású köszöntését – jelentette ki a szocialista politkus, aki szerint Orbán Viktor „tudja, és néha ki is mondja, hogy ugyanazt az országot építjük”.

Lapunk eredeti terve egyébiránt az volt, hogy Kovács Lászlót Medgyessy Péterrel, az MSZP-SZDSZ koalíció 2004-ben megbukott miniszterelnökével ültetjük egy asztalhoz. Első nekifutásra mindketten készségesnek mutatkoztak a köztük lévő nézetkülönbségek, ellentétek nyilvános megvitatására, ám később Medgyessy visszakozott. Így csak a párt egykori elnökét láttuk vendégül a Magyar Hang szerkesztőségében, ahol közel négy órán át beszélgethettünk vele. Ennek gyümölcse az e heti számunkban megjelenő kétkolumnás interjú.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/7. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,554lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Legyetek Mitt Romney-k!

Jól tettük, hogy a párthűség helyett a lelkiismeretünkre hallgattunk. Jól tettük, amikor nem engedtünk a szirénhangoknak.