Nyomoznak Niedermüller Péter botrányt kavart mondatai miatt

Nyomoznak Niedermüller Péter botrányt kavart mondatai miatt

Niedermüller Péter, a DK alelnöke az ATV stúdiójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányközeli CÖF feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig nyomozást rendelt el Niedermüller Péter DK-s politikus mondatai miatt – az eljárás megindulásáról a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány tájékoztatta az állami hírügynökséget.

A CÖF még január végén fordult a hatósághoz, ahonnan azt a választ kapták – pontosabban a képviseletükben eljáró Lomnici Ügyvédi Iroda –, hogy közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatosan.

Niedermüller Péter az ATV-ben elhangzott ominózus kijelentésében a kormány családpolitikájának bírálata során a következőket mondta: „ha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak”.