HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor feleségének vagyona is szóba került a Kormányinfón

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A kormányfő 2010-ig nyilatkozott felesége vagyoni helyzetéről is, mi változott azóta – kérdezték a Miniszterelnökség vezetőjét.

A Fidesz támogatna-e egy olyan javaslatot, hogy a vagyonnyilatkozati kötelezettséget terjesszék ki a képviselők családtagjaira is – kérdezte az RTL Klub Gulyás Gergelytől a csütörtöki Kormányinfón. A fideszes politikus szerint erről az Országgyűlésben lehet vitázni, és az ott elhangzott érvek és ellenérvek figyelembe vételével döntenek majd.

Az újságíró kitért arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2010-es választási győzelméig minden évben nyilatkozott felesége vagyonáról is, azóta azonban ez nem történt meg. – Mi ennek az oka – hangzott el a kérdés. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányfő a törvényben előírt kötelezettségeit betartja, azt, hogy ezen felül milyen nyilatkozatokat tesz, az az ő felelőssége és döntése.

A téma aktualitását az adja, hogy a Fidesz vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenccel szemben. A DK elnöke erre videoüzenetben közölte, beleáll a dologba, de akkor a Fidesz is álljon bele, hogy mostantól tegyék nyilvánossá a politikusok családtagjainak vagyonnyilatkozatát is, valamint azt is, hogy ki mire és mennyit költött. Azt is elmondta a videóban, hogy pártja hamarosan törvényjavaslattal fog élni, hogy megteremtsék a jogszabályi alapját a fenti indítványuknak.

Gyurcsány: Na akkor narancsillatú borzocskáim! | Magyar Hang

A családtagok vagyonnyilatkozatának nyilvánosságát még február elején a Jobbik kezdeményezte, azzal párhuzamosan, hogy a jobbikos és LMP-s országgyűlési képviselők nyilvánosságra is hozták a saját hozzátartozóik nyilatkozatát.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,756lájkolóTetszik
3,786követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vörösőr kényszerpályán

Perjessy Sándor sorsa másként is alakulhatott volna, ha a személyétől egyébiránt független káplángyilkosság nem vet árnyékot rá.