HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor feleségének vagyona is szóba került a Kormányinfón

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A kormányfő 2010-ig nyilatkozott felesége vagyoni helyzetéről is, mi változott azóta – kérdezték a Miniszterelnökség vezetőjét.

HIRDETÉS

A Fidesz támogatna-e egy olyan javaslatot, hogy a vagyonnyilatkozati kötelezettséget terjesszék ki a képviselők családtagjaira is – kérdezte az RTL Klub Gulyás Gergelytől a csütörtöki Kormányinfón. A fideszes politikus szerint erről az Országgyűlésben lehet vitázni, és az ott elhangzott érvek és ellenérvek figyelembe vételével döntenek majd.

Az újságíró kitért arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2010-es választási győzelméig minden évben nyilatkozott felesége vagyonáról is, azóta azonban ez nem történt meg. – Mi ennek az oka – hangzott el a kérdés. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányfő a törvényben előírt kötelezettségeit betartja, azt, hogy ezen felül milyen nyilatkozatokat tesz, az az ő felelőssége és döntése.

A téma aktualitását az adja, hogy a Fidesz vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenccel szemben. A DK elnöke erre videoüzenetben közölte, beleáll a dologba, de akkor a Fidesz is álljon bele, hogy mostantól tegyék nyilvánossá a politikusok családtagjainak vagyonnyilatkozatát is, valamint azt is, hogy ki mire és mennyit költött. Azt is elmondta a videóban, hogy pártja hamarosan törvényjavaslattal fog élni, hogy megteremtsék a jogszabályi alapját a fenti indítványuknak.

HIRDETÉS
Gyurcsány: Na akkor narancsillatú borzocskáim! | Magyar Hang

A családtagok vagyonnyilatkozatának nyilvánosságát még február elején a Jobbik kezdeményezte, azzal párhuzamosan, hogy a jobbikos és LMP-s országgyűlési képviselők nyilvánosságra is hozták a saját hozzátartozóik nyilatkozatát.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,554lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Legyetek Mitt Romney-k!

Jól tettük, hogy a párthűség helyett a lelkiismeretünkre hallgattunk. Jól tettük, amikor nem engedtünk a szirénhangoknak.