HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Állampapírokb...

Állampapírokba fektetnek a képviselők

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Jelentősen megugrott az állampapírok aránya a képviselők megtakarításaiban – derül ki a Privátbankár képviselők vagyonnyilatkozatait összesítő cikkéből.

HIRDETÉS

2019 végén 257 millió forinttal, vagyis csaknem 64 százalékkal magasabb értékben birtokoltak állampapírt a honanyák és honatyák, mint egy évvel korábban. Ugyanezen idő alatt a részvényeik értéke csaknem megduplázódott, 67 millióval, 139,5 millióra – írja a Privátbankár.

A portál szerint mindössze a képviselők egyharmada teszi megtakarítását valamilyen pénzügyi eszközbe, ez az arány nem változott tavalyhoz képes. Az azonban igen, hogy jelentősen megugrott az állampapírok aránya, alapvetően a tavaly júniusban kibocsátott ötéves lejáratú, közel 5 százalékos éves átlaghozamú MÁP Plusz vonzására. 13 olyan képviselő is vásárolt ilyet, akinek korábban nem volt megtakarítása értékpapírban, köztük Hollik István, a Fidesz újsütetű kommunikációs igazgatója, az Orbán Viktor által a magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezett Lezsák Sándor, valamint Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője. 

Az állampapírok mellett csak kevesen mertek kockáztatni, nemcsak részvényeket venni, hanem az állampapíroknál alig rizikósabb befektetési alapokba invesztálni. Ez ugyanis aktív portfoliókezelést igényelt volna, amit továbbra is csak kevés képviselő akart vagy tudott megtenni. A többség pedig a nulla közeli kamatok ellenére változatlanul inkább betétben, vagy a párnacihában hagyja az átmenetileg szabadon lévő pénzeit – derül ki a vagyonnyilatkozatokból.

HIRDETÉS

A volumennövekedés alapján Gyurcsány Ferenc DK-képviselő vezet, miután értékpapír-állományának értéke egy év alatt 75 millió forinttal, 735 millióra emelkedett. Ez egyébként több mint az egyharmada az összes képviselő teljes, 2019 végén immár 2 milliárd fölé került értékpapír-állományának.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,238lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Alternatív országgyűlést hozna létre Vona Gábor

Eljött az idő arra, hogy az ellenzék létrehozzon egy árnyékországgyűlést. Erről Vona Gábor beszélt az ATV „A nap híre" ...