HIRDETÉS
HIRDETÉS

Dúró Dóra: „Szibériába a gyilkosokkal!”

Szerző: | 2020. február 14., 12:05 | Belföld

Dúró Dóra (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vasárnap demonstrál a Mi Hazánk Mozgalom. A jogvédők aggódnak a „félelemkeltő masírozás miatt”. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese szerint egészen döbbenetes, hogy a TASZ-t „szegény bűnözőket” védi.

Nehogy a Mi Hazánk megfélemlítse szegény bűnözőket! – Dúró Dóra szerint ez a hozzáfűznivalója a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezetnek ahhoz, hogy aljas szándékból megölnek egy idős nőt. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese annak kapcsán írt a Facebook-oldalára, hogy pártja vasárnap Miskolcon és Sályon is demonstrál a közbiztonság erősítéséért, miután utóbbi településen meggyilkoltak egy 61 éves nőt.

A TASZ a fáklyás felvonulás bejelentése után arra hívta fel a figyelmet, hogy a januári gyilkosság felderítése és az elkövető megbüntetése az igazságszolgáltatás feladata, nem pedig szélsőséges csoportoké. – A gyilkosság nem jogosít fel egyetlen pártot sem egy félelemkeltő masírozásra – írták.

A TASZ felhívta az „illetékes rendőrkapitány figyelmét”, hogy előzze meg, hogy előítélet által motivált bűncselekmény történhessen, ha ilyen történik lépjen fel ellene.

Dúró Dóra ezután közölte: „A Mi Hazánk álláspontja egyértelmű: Szibériába a gyilkosokkal!” A párt elnökhelyettese szerint a nemzetközi bérrabtartás lehetőségével kell élni ahhoz, hogy az elvetemült gyilkosok számára elrettentő hatású börtönöket teremtsünk, s ne kártérítéseket fizessünk az itthoni, szerintünk inkább méltatlanul jó börtönkörülmények miatt, amit a strasbourgi bíróság megkövetel (a magyar kormány pedig sajnos elfogad).

Toroczkai a jogvédőknek is Szibériát ígért | Magyar Hang

Szerinte miközben a magyarországi közbiztonsági helyzet húsbavágó valósága az, hogy sajnos még mindig nincsenek biztonságban az idősek vidéken, a liberális jogkiforgatókat ez nem érdekli. – És ki a hibás a TASZ szerint? A megtámadottak, az áldozatok. És mi a legfontosabb közlendőjük? Nehogy bántsuk szegény bűnözőket! Egészen döbbenetes észjárás – írta Dúró Dóra.

A demonstrációt Toroczkai László pártelnök jelentette be. A program szerint a megmozdulás Miskolcon kezdődik, a kormányhivatal előtt. Utána autókonvojjal mennek a várostól mintegy harminc percnyire található Sályra.

A közelmúltbeli gyilkosság helyszínére mécseseket tesznek, majd fáklyás felvonulást tartanak. – Rendet és igazságot követelnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahonnan az elmúlt hetekben folyamatosan különböző bűncselekményekről érkeztek hírek – mondta Toroczkai.

Hozzáfűzte: az is kiderült, hogy Magyarországon no-go zóna is létezik, hiszen Csenyétére nem mertek rendőri kíséret nélkül bemenni a mentősök, mert már a telefonhíváskor fenyegették, zaklatták őket.

Ezen a borsodi településen kizárólag cigányok laknak, még a polgármester is cigány – hangoztatta a pártelnök, aki elfogadhatatlannak tartják, hogy Magyarországon no-go zónák alakuljanak ki, mint ahogy azt is, hogy Sályon helyi idős magyar embereknek kell járőrszolgálatot szervezniük, mert nincs rendőrőrs.

Toroczkai László közölte: követelik, hogy az állam a megye minden, cigányok lakta szegregátumában hozzon létre rendőrőrsöket. Azt is akarják, hogy 80 százalékos általános béremelés legyen a rendőrségnél, ezenfelül a szegregátumokban dolgozók különleges veszélyességi pótlékot is kapjanak – mondta a pártelnök.

A 21 éves T. Dávid a rendőröknek beismerte a sályi gyilkosságot. Azt mondta, az ismert néprajzkutató alkalmanként munkát adott neki, hogy így segítse anyagilag. A gyilkosság reggelén a férfi nyugtatót vett be, és arra ivott, majd elment a nőhöz, hogy pénzt kérjen, de nem kapott, ezért egy bottal agyonütötte az idős nőt.

Címkék: Dúró Dóra, fáklyás menet, felvonulás, Mi Hazánk Mozgalom, Sály, TASZ, Toroczkai László


HIRDETÉS
Új idők új focija

Új idők új focija

Élvezhető, családbarát produkció, látványszínház született, amelynek az Üllői úton és néhány más helyen legalább nem a díszpáholy a célközönsége. De vajon szenvedéllyel szerethető-e ez a fajta futball?

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest