Hajléktalanok voltak az áldozatai, Budapesten vették őrizetbe

Hajléktalanok voltak az áldozatai, Budapesten vették őrizetbe

Hajléktalan Kelenföldön. Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash/Köles Mihály)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 39 éves D. Lajos egy hajléktalan nőt úgy megvert, hogy belehalt sérüléseibe, korábban pedig egy férfit is megkéselt.

A rendőrség szerdán fogta el azt a férfi, aki a gyanú szerint két hajléktalant is megpróbált meggyilkolni tavaly szeptember óta, egyiküket olyan súlyosan megverte, hogy belehalt sérüléseibe - derül ki a police.hu közleményéből.

A 39 éves D. Lajost február 12-én 13 óra 20 perckor a IV. kerületben az Óceánárok utca erdős területén fogták el.

A férfi a gyanú szerint 2020. január 14-én hajnal 2 óra körül a XIII. kerületi Népfürdő utcában olyan súlyosan bántalmazott egy nőt, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központját 2020. január 14-én 16 óra 57 perckor értesítették a mentők, hogy egy irodaház közelében találtak egy holttestet.

A nyomozók megállapították, hogy D. Lajos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2019. szeptember 8-án 23 óra és 23 óra 30 perc között a XIV. kerület Róbert Károly körúti felüljáró alatt több alkalommal megszúrt egy ott alvó férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának munkatársai a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett, és halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására - közölte a rendőrség.