Karantén helyett fürdőbe ment, kivégezték

Karantén helyett fürdőbe ment, kivégezték

Az észak-koreai légitársaság gépe Pekingben (Forrás: Magyar Hang-archív)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az észak-koreai hatóságok letartóztattak, majd azon nyomban agyon is lőttek egy Kínából hazatért kereskedelmi tisztségviselőt, aki a kötelező karantént figyelmen kívül hagyva elment egy közfürdőbe. A hírről dél-koreai lapinformációk alapján a 24.hu írt.

A hivatalos észak-koreai közlések szerint az országban még senki sem betegedett meg a vírussal, de közben dél-koreai lapok ennek ellenkezőjéről számoltak be. Szakértők arra figyelémeztetnek, hogy a világ egyik legszegényebb országának számító Észak-Korea egészségügyi rendszere nincsen felkészülve egy esetleges járvány megfékezésére.

A koronavírus gazdasági hatásairól ITT írtunk.

Kínában az elmúlt egy napban 121-en vesztették életüket az új koronavírus okozta tüdőgyulladásban, ebből 108-an a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban. Hupejen kívül folyamatosan csökken az új megbetegedések száma – közölte az MTI beszámolója szerint pénteken az országos egészségügyi bizottság, hozzátéve, hogy közben újabb reményt keltő terápiás módszert kezdtek el tesztelni.