Visszalépett egy független jelölt Dunaújvárosban

Visszalépett egy független jelölt Dunaújvárosban

Ellenzéki plakát és fideszes zászló Dunaújvárosban (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszalépett a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választástól a nyilvántartásba vett hét képviselőjelölt egyike, a független Törökné Juhász Ilona – olvasható a Nemzeti Választási Bizottság honlapján.

A Fejér megyei 4-es számú választókerületben dolgozó országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság pénteki határozata szerint – a hivatalos jegyzőkönyv a dunaújvárosi önkormányzat honlapján is megtalálható – a jelölt írásban jelezte a bizottságnak visszalépési szándékát, amit a grémium elfogadott, írja az MTI. A választási eljárásról szóló törvény értelmében Törökné Juhász Ilona nevét törlik a nyilvántartásból és az egyéni szavazólapokról is.

Így hatan indulnak a vasárnapi voksoláson. A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi a Fidesz támogatásával indul, ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be.

Jakab: történelmi jelentőségű a dunaújvárosi időközi választás | Magyar Hang

TA Jobbik elnöke közösen tartott sajtótájékoztatót Vadai Ágnessel, a DK alelnökével.

A Fejér megye keleti részét lefedő 4-es számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.