HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az ellenzéki ...

Az ellenzéki Kálló Gergelyé a dunaújvárosi parlamenti mandátum

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Látszik, hogy az ellenzék akarja a sikert, és meg is dolgozik érte. Fegyelmezettek voltak az ellenzéki szavazók, tudták, hogy mi a tét, és el is mentek szavazni. 2022-re ez, az összefogás az útja a kormányváltásnak – ezt mondta a Magyar Hangnak Kálló Gergely, miután biztossá vált, hogy ő szerezte meg a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson a parlamenti mandátumot.

A leadott voksok majdnem teljes feldolgozottságánál – 98,77 százaléknál – a jobbikos, de teljes ellenzéki támogatással induló Kálló Gergely 56 százalékot szerzett, ezzel magabiztosan győzött. Bőven maga mögé utasította a függetlenként induló, de a Fidesz által támogatott Molnár Tibort, aki a szavazatok 37,7 százalékát zsebelte be.

HIRDETÉS

Kálló Gergely győzelmével a parlamenti erőviszonyok érdemben nem változnak. A dunaújvárosi egyéni választókerület országgyűlési képviselője ugyanis eddig is az ellenzék soraiban ült, a jobbikos Pintér Tamásról van szó. Szóval az ellenzék lényegében megtartotta a parlamenti székét, a Fidesz-KDNP pedig továbbra is kétharmados többséggel bír.

Elolvashatják az urnazárás utáni, percről percre tudósításunkat is:

20:16: A legutolsó publikált adat a voksok 92,6 százalékának feldolgozottságánál született. Eszerint Kálló Gergely 58 százalékot szerzett, míg független, de a Fidesz által támogatott Molnár Tibor 35 százalékot tudhat magáénak. A teljes ellenzéki támogatottsággal induló jobbikos politikus majdnem 4000 vokssal kapott többet.

HIRDETÉS

20:09: Kálló Gergely azt mondta a Magyar Hangnak, hogy 2022-ben ez, vagyis az összefogás az út a kormányváltáshoz.

20:03: A voksok 79 százalékának feldolgozottságánál tovább nyílt az olló: Kálló Gergely 58,8, Molnár Tibor 35 százalékon áll. Kettőjük között több mint 3500 szavazat van.

19:54: A szavazatok majdnem 68 százalékának feldolgozásánál némileg ugyan, de tovább nyílt az olló. Kálló Gergely 58, Molnár Tibor 36 százalékon áll. Ez 7080 voksolt jelent az ellenzéki jelöltnek, míg 4367-et a Fidesz által támogatott független indulónak. Ez már matematikailag behozhatatlannak tűnik.

19:46: Már a leadott voksok 43 százalékát feldolgozták. Az arány azonban nem változott: Kálló Gergely 57 százalékkal vezet a 37 százalékon álló Molnár Tibor előtt.

19:40: A szavazatok 24,67 százalékos feldolgozottságánál a teljes ellenzék által támogatott egyébként jobbikos Kálló Gergely 57 százalékon áll, míg a független, de Fidesz által támogatott Molnár Tibor 37 százalékot tudhat magáénak.
A Magyar Hang információ szerint egyes szavazókörökben 65-67 százalékos eredménye is van Kállónak.

HIRDETÉS

Az időközi voksolást azért kellett kiírni a Dunaújvárost és nyolc környező települést magában foglaló Fejér megye 4-es számú egyéni választókerületében, mert a 2018-ban győzelmet arató jobbikos Pintér Tamást tavaly októberben Dunaújváros polgármesterének választották, a két tisztség pedig összeférhetetlen. Az ellenzék egységesen a jobbikos Kálló Gergely mögé sorakozott fel, a Fidesznek ugyanakkor nincs saját jelöltje. A kormánypárt – az utóbbi időben számukra csak vereségeket hozó – városban egy független jelöltet támogat, Molnár Tibort.

A részvételről az utolsó közölt adat este fél hetes, tehát majdnem végleges. Az akkori számok szerint a szavazásra jogosultak 28 százaléka járult az urnákhoz, ez több mint 19 100 embert jelent.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,221lájkolóTetszik
3,150követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek