Egyelőre alacsony a részvétel a dunaújvárosi időközi választáson

Egyelőre alacsony a részvétel a dunaújvárosi időközi választáson

Dunaújvárosban a Polgármesteri Hivatal épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A választásra jogosultak valamivel több mint 12 százaléka adta le a szavazatát délelőtt 11 óráig a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson. Ez azt jelenti, hogy csaknem 8300 ember járult már az urnákhoz – derül ki a valasztas.hu oldalon megjelent legfrissebb adatokból.

A 2018-as országgyűlési választáson egyébként ennél jóval magasabb volt már ebben az időszakban is a részvétel – 33 százalék –, ami nem meglepő, hiszen az egy országos parlamenti választás volt.

Az időközi voksolást azért kellett kiírni a Dunaújvárost és nyolc környező települést magában foglaló választókerületben, mert a 2018-ban győzelmet arató jobbikos Pintér Tamást tavaly októberben Dunaújváros polgármesterének választották, a két tisztség pedig összeférhetetlen. Az ellenzék egységesen a jobbikos Kálló Gergely mögé sorakozott fel, a Fidesznek ugyanakkor nincs saját jelöltje. A kormánypárt – az utóbbi időben számukra csak vereségeket hozó – városban egy független jelöltet támogat, Molnár Tibort.