HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Farkasszemet ...

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem zajlott konfliktusmentesen a Mi Hazánk vasárnapra meghirdetett, „Rendet Borsod megyében” című demonstrációja. A párt demonstrációján részt vevők ugyanis szembetalálták magukat nagyjából ezer romával. Tudósítónk a helyszínen volt, elmondása szerint rendkívül feszült volt a helyzet.

A Mi Hazánk „Rendet Borsod megyében!” címmel meghirdetett demonstrációja Miskolcon kezdődött délután négy órakor, az volt a terv, hogy onnan fáklyás felvonulást tartanak Sályra, egy nemrég ott történt gyilkosság helyszínére. Ott beszédet mondott volna – mások mellett – Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke is.

HIRDETÉS

Tudósítónk szerint ugyanakkor a Sályra vezető elágazásnál, Bükkábrány határában nagyjából ezer roma állta útjukat. A romák azt mondják, a gyermekeiket jöttek védeni. Több tucat rohamrendőr sorakozott fel a két társaság között.

Tudósítónknak azt mondják a rendőrök, hogy most buszokkal beengedik a szélsőjobboldalikat a településre. Információink szerint 30-40 gépkocsi és négy busz indult be a településre. Kollégánk is átjutott a kordonon.

A Magyar Hang helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a falu teljes ki van ürülve, egy teremtett lélek sincs az utcákon, leszámítva a Mi Hazánk fáklyával felvonuló szélsőségeseit.

HIRDETÉS

Este 20:00 körül véget ért a demonstráció Sályon. Atrocitás vagy összecsapás nem történt, a szélsőjobboldali párt aktivistái elhagyták a települést. A környéken még mindig nagy rendőri készültséget tapasztalt tudósítónk, Grimm Balázs.

Miskolc, 2020. február 16. Résztvevők a Mi Hazánk Mozgalom Rendet Borsod megyében! címmel tartott demonstrációján Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal épülete előtt 2020. február 16-án. MTI/Vajda János
Fotó: Magyar Hang / Grimm Balázs
Fotó: Magyar Hang / Grimm Balázs

Időközben az MTI is közzétett egy beszámolót a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László beszédére összpontosítva. Toroczkai László, a mozgalom elnöke a cigányságra utalva úgy fogalmazott: 2020-ra olyan törzsi szervezkedések jöttek létre, amelyek sokakat fenyegetnek, a többséget, a mentősöket, a rendőröket a tanárokat, az óvónőket. A fenyegetésből élnek, de az csak addig működik, amíg félünk – mondta, hozzátéve: ha nem félünk és minden magyar tesz ezért, akkor “el fognak kullogni”. Hozzátette: a tisztességgel dolgozó cigány embereket ugyanakkor meg kell becsülni.

Szerinte Magyarországon no-go zóna is létezik, van olyan település, ahová nem mertek rendőri kíséret nélkül bemenni a mentősök, mert már a telefonhíváskor fenyegették, zaklatták őket. Mint mondta, azt sem tartják elfogadhatónak, hogy az Opre Roma Párt továbbra sem áll el attól az elképzelésétől, hogy “Magyarország testéből kiszakítva négy megyét” cigány autonóm tartományt akar létrehozni, ahol az adófizetők pénzéből alapjövedelmet adna a cigányságnak.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke azt mondta, hogy meg kell állítani a “cigánybűnözést”, a miskolci demonstráció is a közbiztonság megteremtésére szerveződött, mert a “jelenlegi hatalom” nem a cigánybűnözést üldözi, hanem azokat, akik tenni akarnak ellene. Ugyanakkor tény, hogy nem minden cigány bűnöző – tette hozzá. A KSH adataira hivatkozva arról beszélt: a termékenység elsősorban a cigányság körében nőtt. A magyarság lélekszáma továbbra is megfeleződik nemzedékenként, mialatt a cigányságé megduplázódik. A Mi Hazánk éppen ezért kizárólag olyan családtámogatási formákat támogat, amelyek a dolgozó családokat segítik és nem a megélhetési gyermekvállalást erősítik – mondta.

A több száz ember részvételével tartott demonstráció után este fáklyás felvonulást rendeznek Sályon, ahol a közelmúltban egy cigány nemzetiségű ember meggyilkolt egy 61 éves nőt.

HIRDETÉS
Sály, 2020. február 16. Roma ellentüntetők és rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sályon, ahol a Mi Hazánk Mozgalom Rendet Borsod megyében! címmel tartott fáklyás felvonulást 2020. február 16-án. MTI/Vajda János
A Mi hazánk tüntetése Sályon (MTI)
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,245lájkolóTetszik
3,151követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek