Koronavírus: Már nincsenek kórházban a Vuhanból hazahozott magyarok

Koronavírus: Már nincsenek kórházban a Vuhanból hazahozott magyarok

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok Budapestre érkeznek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án (Fotó:MTI/HM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután hazaérkeztek a kínai Vuhanból – közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap az állami hírügynökséggel.

Szlávik János azt mondta, hogy a hat férfi és egy nő a kórházi karantén ideje alatt végig tünet- és panaszmentes volt, laboratóriumi vizsgálataik kóros eredményeket nem mutattak. Azért kellett számukra elrendelni a két hét megfigyelési karantént, mert ez az eddig ismert leghosszabb lappangási ideje a koronavírus-fertőzésnek.

A hét magyar – akik korábban úgy döntöttek, hogy szeretnének hazatérni a lezárt kínai tartományból – francia segítséggel hagyták el Vuhant. Február 2-án délután érkeztek Franciaországba, onnan a Magyar Honvédség repülője vitte őket Budapestre. A karantén ideje alatt még a családtagjaikkal sem létesíthettek közvetlen kapcsolatot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban azt közölte, hogy ezt a pszichológiai nehézséget is jól viselték.