HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Koronavírus: ...

Koronavírus: Már nincsenek kórházban a Vuhanból hazahozott magyarok

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután hazaérkeztek a kínai Vuhanból – közölte a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap az állami hírügynökséggel.

Szlávik János azt mondta, hogy a hat férfi és egy nő a kórházi karantén ideje alatt végig tünet- és panaszmentes volt, laboratóriumi vizsgálataik kóros eredményeket nem mutattak. Azért kellett számukra elrendelni a két hét megfigyelési karantént, mert ez az eddig ismert leghosszabb lappangási ideje a koronavírus-fertőzésnek.

HIRDETÉS

A hét magyar – akik korábban úgy döntöttek, hogy szeretnének hazatérni a lezárt kínai tartományból – francia segítséggel hagyták el Vuhant. Február 2-án délután érkeztek Franciaországba, onnan a Magyar Honvédség repülője vitte őket Budapestre. A karantén ideje alatt még a családtagjaikkal sem létesíthettek közvetlen kapcsolatot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban azt közölte, hogy ezt a pszichológiai nehézséget is jól viselték.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A kormány, a múlt nélküli jövő és a helikopterpénz

Soha nem látott válsággal néz szembe most a világ, amely alapjaiban alakítja át a globális gazdaságot, és teheti elavulttá a magyar modellt.

Home office