Reagáltak a pártok Orbán évértékelőjére

Reagáltak a pártok Orbán évértékelőjére

Budapest, 2020. február 16. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindegyik párt igyekezett így vagy úgy reagálni a miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédére. Összegyűjtöttük a legerősebb mondatokat.

LMP, Kendernay János (társelnök): „A kormányfő úgy próbál meg szabadságharcot hirdetni a brüsszeli elittel szemben, hogy annak valójában saját maga is része. Erre utal ugyanis, hogy Magyarország a nemzetközi ipari lobbi szószólója lett Brüsszelben, az országban létrejövő nagy beruházások pedig nem a magyar emberek, hanem a multinacionális cégek érdekeit szolgálják." (MTI)

Jobbik, Jakab Péter (frakcióvezető, pártelnök): „Orbán Viktor elengedte a dolgozók és a nyugdíjasok kezét. A világ bajait szívesen megoldaná, most már akár a klímaválságot is, főleg, ha Mészáros Lőrinc költheti el a rá szánt pénzt."

MSZP, Ujhelyi István (európai parlamenti képviselő): „Végig olyan volt, mint ha egy kiöregedett rocksztárt néztünk volna, aki a tőle elvárt rutinnal letolja a haknit, helyenként megvillantja különleges tudását, de már becsúsznak a hamis hangok, elfelejtődik az ezeréves dalszöveg, néha berezonál a hangfal is és közben mindenki tudja, hogy a frontember legtöbbször csak playbackről szól, a hangszerek és az új nóták többsége pedig egyszerűen lopott.”

Párbeszéd, Szabó Tímea (frakcióvezető, társelnök): „Orbán Viktor megfáradt Bástya elvtársat játszott évértékelőjén: a »ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység« jegyében beszélt kormánya eredményeiről. Szerénységre volt is oka, hiszen eredmények nincsenek: az irredenta, migránsozós, kommunistázós, sorosozós, unió-, bíróikar- és cigányságellenes retorika mögött üresség, szégyen és kudarc bújik meg.”

DK, Gyurcsány Ferenc (frakcióvezető, pártelnök): „Semmit nem ér az összeszerelő üzemként létező Magyarország gazdasági növekedése, ha közben a közjó helyett a szűk politikai-gazdasági elitcsoportok érdekét szolgálja a kormány.”

Liberálisok: „A gyűlöletkeltéssel, Soros György, a cigányok és a meleg közösség megbélyegzésével nem lehet eltakarni a keserű valóságot, az Orbán-kormány a páratlan gazdasági lehetőségek ellenére is egyre rosszabbul teljesít.”

Amint beérkezik a többi párt értékelése, frissítjük a cikket.