HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Demeter Szilá...

Demeter Szilárd bocsánatot kért

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Közel egy hónappal azt követően, hogy lapunk megírta, hogy a németek kiirtásán viccelődtek az állami pénzből fenntartott Petőfi Irodalmi Ügynökség műsorában, az ügynökség vezetője, Demeter Szilárd bocsánatot kért a magyarországi németségtől.

A magyarországi németek elhurcolásának emléknapján, január 19-én műsorba került adásban többek között az hangzott el, hogy „ha nem öltél meg legalább egy németet, már elvesztegetted azt a napot”.

HIRDETÉS

Demeter tegnap este küldött egy e-mailt, amely a bocsánatkérést tartalmazza. Levelét Ritter Imrének, az Országgyűlés német nemzetiségi képviselőjének címezte és abban a műsorban elhangzottak miatt bocsánatot kért a hazai kisebbségtől. Ezt maga Ritter jelentette be hétfőn délután az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában.

Mivel napirend előtti felszólalásról van szó, ezért a kormány részéről ez esetben is adott volt a válasz lehetősége. Így Soltész Miklós nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár reagált a német nemzetiség képviselőjének felszólalására. Soltész elmondta, a kormány „elutasítja, elfogadhatatlannak tartja” az ilyen gyűlöletbeszédet. Az államtitkár üdvözölte, hogy a műsort készítőket képviselve Demeter Szilárd „késve, de megkövette” a németséget.

Az ügyet a médiában témává tevő, a hazai német közéletben aktív országgyűlési képviselő, Brenner Koloman lapunknak elmondta, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata napokkal azt követően, és meglehetősen visszafogottan reagált egyáltalán az ügyre, hogy ő és Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő a Magyar Hang cikke nyomán elítélték a rasszista szöveget. „Ezen elhatárolódást aláírás nélkül jelentette meg a német önkormányzat, újabb napok teltek el, mire Ritter Imre neve rákerült a nyilatkozatra” – húzta alá Brenner Koloman.

HIRDETÉS

– Továbbra is fenntartom, hogy mind a műsort engedélyező főszerkesztőnek, Budafok-Tétény fideszes alpolgármesterének, Szepesfalvy Annának, mind az adást gyártó állami cég vezetőjének, Demeter Szilárdnak le kell mondania az eset után. Arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy a műsor ugyan nem a Hajónapló részeként, de ugyanazon a helyszínen, változatlan felállásban, formában gyártódik, mint korábban. Ezért arról is számot kell adnia a Petőfi Irodalmi Ügynökség igazgatójának, hogy ki finanszírozza tovább a rasszista gyalázkodást – tette hozzá Brenner Koloman képviselő.

A gyűlölködést egyébként tényleg nem fejezték be a műsor szereplői. Az immár külön Youtube-csatornára feltöltött műsor második adásában például az hangzik el: „kétfajta ártatlan német van: aki parancsot adott, meg aki meghúzta a ravaszt”.

A műsor szereplői egyébként már korábban is keveredtek hasonló botrányba, akkor az Echo Tv-ből távolították el őket, miután félreérthetetlenül utaltak Jakab Péter Jobbik-elnök zsidó gyökereire.

A németek kiirtásán viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség műsorában | Magyar Hang

A németség likvidálásával viccelődtek a Petőfi Irodalmi Ügynökség frissen indult, Hajónapló című műsorában. A nyolcórás műsorfolyam végén kapott helyet azoknak az egykori keménymagosoknak a beszélgetése, akiket az Echo TV-ről inkább eltávolítottak az EP-kampány idején. Emlékezetes, tavaly év elején emlegették többször is a Jobbik politikusát Jákob Péterként, bár állításuk szerint nem Jakab zsidó származására utalgattak ezzel.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Eltörlik a diplomához szükséges nyelvvizsga-kötelezettséget

Nagyjából 60 ezer idén végző hallgató esetén könnyíti meg ez a diplomaszerzés feltételeit.

Home office