Összecsapás a Jobbik tisztújító kongresszusán – Hangfelvétel!

Összecsapás a Jobbik tisztújító kongresszusán – Hangfelvétel!

Jakab Péter (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vélhetően más szerkesztőség is megkapta azt a hangfelvételt, amely a Magyar Hang birtokába került, és amelynek tanúsága szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke szenvedélyes beszédet tartott a párt XXII. tisztújító kongresszusán, ahol aztán magabiztos győzelmet aratott. Nemcsak azt sikerült elérnie, amit tavaly ősszel nem, vagyis hogy ne a választási kampány közepén legyen a tisztújítás, hanem teljes volt a győzelem, az általa óhajtott alelnököket választotta meg a kongresszus.

A hangfelvétel tanúsága szerint a párt legnagyobb erényeként Jakab a bizalmat említette, majd feltette a kérdést: de vajon miért indulnak az alelnöki tisztségért azok, akik nem bíznak benne. Olyannyira, hogy öt nappal a választás előtt képesek voltak megváltoztatni a választási szabályzatot. – A leköszönő elnökség, Stummer János, Bana Tibor, Gyüre Csaba, Szabó Gábor, Sneider Tamás úgy döntött, hogy kiveszi a Jobbik leendő elnökének a kezéből az egyetértési jogot, a vétójogot. Ez a bizalomról szól, hogy mindenki dolgozzon együtt, eközben a vétójogot úgy üresítették ki, hogy sem az országos választmány, sem a kongresszus véleményét nem kérték ki – mondta Jakab Péter. – Tavaly a viharos választmányi ülésen azt kérték tőlem, mindenkiben bízzak, ne csak azokban, akiket én választottam ki. Eközben titkos szavazáson 22 bátor ember a hátamba szúrta a kést. (Itt Jakab arra utal, hogy az őszi választmányi ülésen 22:21 arányban leszavazták kérését, hogy ne a választási kampány közepén legyen a tisztújítás.)

A pártelnök arról is beszélt, hogy Burik Anett, a Jobbik sajtófőnöke kijelentette, ha nem ő lesz a Jobbik sajtófőnöke, akkor minden Jobbikról szóló információt elvisz a Fideszhez, ahol tárt karokkal várják, mert ilyen kapcsolatai vannak. (Január 31-én aztán azonnali hatállyal le is váltotta a sajtófőnököt tisztségéből.)

Név szerint is felsorolta, hogy kiben nem bízik az alelnök jelöltek közül. Ezek Stummer János, Bencsik János, Varga-Damm Andrea, Gyüre Csaba, Fazakas Attila. Velük szemben teljes bizalmát bírja Potocskáné Kőrösi Anita, Ander Balázs, Balassa Péter, Dudás Róbert, Lukács László, Nunkovics Tibor, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel.

Végül kijelentette: „Soha, semmilyen körülmények között nem engedek a zsarolóknak és ti se engedjetek. Vezetőnek hívtatok, nem sírásónak, zárjuk a sorokat, mert csak így győzhetünk, de így győzni fogunk.”

A kiszivárgott hangfelvételt itt tudja meghallgatni:

Szerettük volna megtudni, nem tart-e a párt új vezetése az ellentétek miatt a pártszakadásától, esetleg a teljes ellehetetlenüléstől. Amint válasz érkezik kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.