HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kormánypárti ...

Kormánypárti városoknak sem tetszik az iparűzési adó megcsonkítása

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

– A Nemzeti Versenyképességi Tanács tagjai bizonyára jól értenek a gazdasági kérdésekhez, de nincsenek ismereteik az önkormányzati finanszírozás területén. Az iparűzési adóra vonatkozó javaslat rossz az önkormányzatoknak, de leginkább a településeken élő embereknek, hiszen a városüzemeltetés és a városfejlesztés alapja is az iparűzési adóbevétel – közölte a Privátbankárral Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, amikor az iránt érdeklődtek, miként érinti az önkormányzatot az iparűzési adó tervezett átalakítása.

A polgármester egyben reményét fejezte ki, hogy a javaslat bevezetése elmarad. (Varga Mihály pénzügyminiszter nemrég jelentette be a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatát, miszerint az értékcsökkenési leírást, valamint a kutatás-fejlesztési költségek nagyobb arányú levonását tennék lehetővé az iparűzési adó kiszámításakor, a feltöltési kötelezettséget pedig decemberétől a következő év májusára csúsztatnák át.)

HIRDETÉS

A Cívishír.hu cikke szerint Papp László debreceni polgármester – aki nemrég háromórás egyeztetésen vett részt a Pénzügyminisztériumban – szerint más dárdájával verni a bozótot nem korrekt. Papp hangsúlyozta, az elképzelés egyelőre nem a kormány álláspontját tükrözi, a kezdeményezést a gazdasági élet szereplői indították el. – Az ügy egyik zászlóvivője Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki engem nem győzött meg ennek az iránynak a helyességéről – tette hozzá.

Karácsony Gergely főpolgármester több esetben beszélt arról, hogy a főváros működését teljesen ellehetetlenítené a tervezett változtatás, hiszen legnagyobb bevételéről van szó. De ahogy a példák mutatják, nagyon sok vidéki városban is igen komoly gondokat okozna az iparűzési adó átalakítása.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,564lájkolóTetszik
3,160követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek