HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kormánypárti ...

Kormánypárti városoknak sem tetszik az iparűzési adó megcsonkítása

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

– A Nemzeti Versenyképességi Tanács tagjai bizonyára jól értenek a gazdasági kérdésekhez, de nincsenek ismereteik az önkormányzati finanszírozás területén. Az iparűzési adóra vonatkozó javaslat rossz az önkormányzatoknak, de leginkább a településeken élő embereknek, hiszen a városüzemeltetés és a városfejlesztés alapja is az iparűzési adóbevétel – közölte a Privátbankárral Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, amikor az iránt érdeklődtek, miként érinti az önkormányzatot az iparűzési adó tervezett átalakítása.

A polgármester egyben reményét fejezte ki, hogy a javaslat bevezetése elmarad. (Varga Mihály pénzügyminiszter nemrég jelentette be a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatát, miszerint az értékcsökkenési leírást, valamint a kutatás-fejlesztési költségek nagyobb arányú levonását tennék lehetővé az iparűzési adó kiszámításakor, a feltöltési kötelezettséget pedig decemberétől a következő év májusára csúsztatnák át.)

A Cívishír.hu cikke szerint Papp László debreceni polgármester – aki nemrég háromórás egyeztetésen vett részt a Pénzügyminisztériumban – szerint más dárdájával verni a bozótot nem korrekt. Papp hangsúlyozta, az elképzelés egyelőre nem a kormány álláspontját tükrözi, a kezdeményezést a gazdasági élet szereplői indították el. – Az ügy egyik zászlóvivője Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki engem nem győzött meg ennek az iránynak a helyességéről – tette hozzá.

Karácsony Gergely főpolgármester több esetben beszélt arról, hogy a főváros működését teljesen ellehetetlenítené a tervezett változtatás, hiszen legnagyobb bevételéről van szó. De ahogy a példák mutatják, nagyon sok vidéki városban is igen komoly gondokat okozna az iparűzési adó átalakítása.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,892lájkolóTetszik
3,605követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek