Tömegmészárlás Hajdúsámsonban – Akár több száz kutya tetemét is rejtheti a homok

Tömegmészárlás Hajdúsámsonban – Akár több száz kutya tetemét is rejtheti a homok

Képünk nem a helyszínen készült, csupán illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szomorú vasárnap délelőttjük volt a Hajdúsámsonban vizsgálódó két budapesti állatvédő szervezet munkatársainak, akiket a Debreciner.hu keresett meg, miután a portálhoz lakossági bejelentés érkezett, amely szerint a település határában található erdős területen egy gödörben rengeteg kutyatetem található.

A Speciális Állatmentő Egység és az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakértői megállapították, hogy a kutyák nem természetes halált követően kerültek oda. Vagy eszméletüket vesztették, és az elföldelés után haltak meg. Az ásás során nemcsak bálamadzagot találtak az állatvédők, de egy fojtóra hurkolt póráz jellegű anyagdarabot is, amely körül még ott voltak a kutya maradványai, mindez arra utalt, hogy a kutyát így fogták meg, amíg kivégezték.

De nemcsak egyetlen gödör rejtett állati maradványokat, hanem szerteszét elszórva is találtak csontokat, illetve egy másik gödörben szintén. Miután több állat sérelmére elkövetett állatkínzásról volt szó, kihívták a rendőrséget, s megkezdődött a helyszínelés. Az is kiderült, hogy ugyan önkormányzati területről van szó, de a polgármesteri hivatalban semmit nem tudtak az esetről. A nyomozás jelenlegi is folyik.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.