HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lehet-e a mel...

Lehet-e a mellékszereplőből miniszterelnök Varga Mihály, Orbán Viktor balkeze?

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Varga Mihály pénzügyminisztert időről időre Orbán Viktor potenciális utódjaként emlegetik. Az ellenzékben lévő Fidesz-elnök már 2007-ben – két választási vereség után – az akkori amerikai nagykövettel folytatott beszélgetése során Vargát nevezte meg helyettesének és utódjának, bár a közvélemény erről csak 2011-ben, a Wikileaks-botrány révén értesült.

A kiszivárgott diplomáciai dokumentumoknak látszólag nem tulajdonított nagy jelentőséget Varga, a Heti Válasznak adott interjújában egyenesen azt nyilatkozta: „ezekből semmi sem következik a nagypolitikára nézve”. Valóban, az elmúlt harminc évben inkább csak mellékszerepeket kapott, de soha nincs karnyújtásnyinál messzebbre a kormányfőtől.

De ki is valójában Varga Mihály, s valóban alkalmas lehet-e miniszterelnöknek? Keresse Facsinay Kinga és Hajdú Péter portréját a február 14-én megjelent, friss Magyar Hangban! Cikkünkből arra is választ kap, hogy álca-e a nyugodt, technokrata politikus képe? Mi a titka annak, hogy folyamatosan Orbán mellett maradhatott? Hogyan reagál a váratlan helyzetekre? Jelenthet-e veszélyt a miniszterelnökre? Mi köze a kipcsakokhoz? Hogy vezeti a Pénzügyminisztériumot? Milyen a viszonya Matolcsy Györggyel?

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/7. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek