Nem várt helyről kapott anyagi támogatást Márki-Zay Péter

Nem várt helyről kapott anyagi támogatást Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter családja és támogatói körében a hódmezővásárhelyi polgármester-választás megnyerésekor (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hódmezővásárhely polgármestere a Facebook oldalán tette közzé, hogy egy minden bizonnyal kormánypárti támogatótól is érkezett a tavalyi kampánya célja támogatás, nem is akármekkora összegben.

Most készítette el Márki-Zay Péter a kampányszámla-elszámolását, melynek részleteit a Facebook oldalán hozta nyilvánosságra. A beszámoló a 2018. márciustól 2019. december 31-ig tartó időszakot öleli fel, ebben az intervallumban összesen 26 milliót forint adományt kapott kampánycélokra a megyei jogú város polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke.

Egy meglehetősen furcsa kampányadományról is beszámolt Márki-Zay, ugyanis kapott egy 1, azaz egy forintos utalást is, ahogy ő mondja „egy fideszes ajándékot”, azzal a közleménnyel, hogy „Ebből buktasd a kormányt”. A nagylelkű felajánló vélhetőleg nem örül neki, hogy adománya végeredményben hasznosult, Márki-Zay Péter ősszel ugyanis nagy fölénnyel megnyerte a hódmezővásárhelyi polgármester-választást, és a közgyűlésben is többségbe kerültek a Fidesz ellenében induló, általa támogatott képviselőjelöltek.

A polgármester kampányelszámolását itt tudja böngészni: https://azertavizazur.hu/kampanyszamla-elszamolas-2018-2019/

https://www.facebook.com/markizaypeter/photos/a.143841919656468/513760685997921/?type=1&theater