HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem vonult bö...

Nem vonult börtönbe Orbán vendéglátója

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Noha 2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját, Bocskai Péter azóta sem vonult börtönbe – tudta meg a 24.hu.

Bocskai volt az a nyíregyházi háromgyerekes családapa, akinek otthonában „váratlanul” megjelent Orbán Viktor miniszterelnök a 2014-es választási kampányban. Az a videóból nem derült ki, hogy nem egy átlagos családot látogatott meg a kormányfő, hanem a helyi fideszes önkormányzat által kinevezett városi cégvezetőt.

HIRDETÉS

Aztán Bocskait a Debreceni Ítélőtábla 2018 novemberében folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen.

Bocskai azonban azóta sem vonult börtönbe. Elsőként a Momentum szabolcsi szervezetének elnöke, Babosi György utalt arra, hogy a férfi szabadlábon van. A politikus a 24.hu-nak azt mondta, többször látták a volt városi cégvezetőt Nyíregyházán a jogerős ítélet kihirdetése óta. Majd Hadházy Ákos független parlamenti képviselő próbálta megtudni a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP), hogy Bocskai megkezdte-e büntetése letöltését, de nem kapott választ kérdésére. A 24.hu ezután kereste meg a BVOP-t, amely tudatta: ilyen nevű fogvatartott nem szerepel a nyilvántartásukban, vagyis a több mint egy éve jogerősen elítélt férfi nem kezdte meg börtönbüntetését.

A Nyíregyházi Törvényszék közölte, hogy Bocskai Péter a jogerős ítélet után „megromlott egészségügyi állapotára” hivatkozva 2019. február 22-éig kapott halasztást, hogy bevonuljon a börtönbe. Ezt akarta meghosszabbítani az elítélt, ám kérelmét tavaly márciusban véglegesen elutasította a bíróság, majd a BVOP március 28-án elrendelte a férfi büntetésének végrehajtását. Ugyanezen a napon Bocskai ismét beadványt nyújtott be a bíróságra, ebben közölte, hogy a megadott időpontban a büntetés végrehajtását nem tudja megkezdeni, mert egészségi állapota miatt kezelés alatt áll.

HIRDETÉS

Habár ez elvileg nem érintette a bevonulási kötelezettségét, Bocskai mégsem ment börtönbe. Később még egy halasztási kérelme volt, ám azt késés miatt el sem bírálta a bíróság. A volt cégvezető perújítással is próbálkozott, amit tavaly nyáron egymás után utasítottak el a bíróságok.

Ezután 2019 augusztusában Bocskai egészségi okokra hivatkozva kegyelmi kérelmet terjesztett elő, kérve a vele szemben jogerősen kiszabott börtönbüntetés elengedését, vagy végrehajtásának felfüggesztését, esetleg annak enyhítését szabadságelvonással nem járó büntetésre. Emellett kérte, hogy a köztársasági elnök mentesítse a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint a kegyelmi kérelem elbírálása folyamatban van, ám arról nem rendelkeznek információval, hogy a kegyelmi eljárás alatt a büntetés végrehajtását felfüggesztették-e. De vélhetően nem, mivel a BVOP 2020. március 3-ával ismét elrendelte Bocskai büntetésének megkezdését, amire válaszul a férfi beadványában azt közölte, hogy orvosi kezelése miatt csak március 4-én tud bevonulni – írja a 24.hu. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,564lájkolóTetszik
3,160követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek