HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Pikó és Karác...

Pikó és Karácsony szerint a nyilatkozatstop nem bojkott

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Pikó István polgármester nem bojkottálja a Hír Tv-t. Eddig csak élőben volt hajlandó nyilatkozni a tévécsatornának, azonban a február hatodikai neonáci tüntetésről szóló, még a kormánypárti médiában is kiugróan minősíthetetlen tudósítását követően erre már nem hajlandó – nyilatkozta a Magyar Hangnak Békési Zsuzsanna, a polgármester sajtófőnöke. – Azonban sajtótájékoztatóinkra továbbra is meghívjuk őket, sajtóanyagainkat eljuttatjuk hozzájuk, tehát valóban nincs szó bojkottról.

A téma azért került a figyelem középpontjába, mert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben hívta fel Karácsony Gergely főpolgármester és Pikó András, a nyolcadik kerületii polgármester figyelmét, hogy nem bojkottálhatják a médiát.

Levelük szerint Karácsony Gergely és Pikó András akkor sem választhatja meg, hogy kikhez szól és kikhez nem, ha egyébként a kormányzat részéről már ez számít sajnos megszokottnak.

– Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Pikó András VIII. kerületi polgármester sem nyilatkozik a Hír TV-nek addig, amíg a csatorna bocsánatot nem kér a „becsületnapi” eseményekről szóló szégyenteljes riportjáért. A bojkottban Karácsony helyettesei, és a Főpolgármesteri Hivatal apparátusa is részt vesznek. Bár a riport miatti felháborodásukkal egyetértünk, mégis vitatjuk a főváros, illetve Józsefváros vezetőinek döntését, amit levélben tudattunk velük – írják a jogvédők.

Az Azonnali.hu megkeresésére a főpolgármesteri hivatal a következő választ adta: „Természetesen a hivatal, ahogy eddig is, minden információkérésnek eleget tesz, tájékoztatási kötelezettségét betartja, a bojkott a televíziós szereplésekre vonatkozik és fennmarad addig, amíg a Hír TV nem kér bocsánatot nácimosdató riportjáért.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,060lájkolóTetszik
3,819követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek