HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Volt vezérkar...

Volt vezérkari főnök: nem volt jó ötlet katonatiszteket citálni az évértékelőre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem volt szerencsés ötlet, hogy egyenruhában jelentek meg Orbán Viktor Várkertben tartott évértékelőjén a fegyveres testületek tagjai – nyilatkozta a Magyar Hangnak Szenes Zoltán korábbi vezérkari főnök, aki szerint ezt valószínűleg a miniszterelnök is érezte, amikor arról beszélt, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek.

Felvetésünkre – hogy az átlagember az évértékelőt a Fidesz rendezvénynek tekinti, hiszen azt egy Fidesz-közeli szervezet, a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület (PMEE) rendezte – elmondta, annál is inkább kényelmetlen ez a helyzet, mert nem légüres térben élünk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

„A magyar hagyományok szerint elvárható a fegyveres testületek tagjaitól, hogy se az egyik, se a másik oldalhoz ne legyenek közelebb”

– fogalmazott.

A beszédet követő felháborodás hatására a Honvédelmi Minisztérium a Népszava megkeresésére magyarázatul az írta, „ahogy miniszterelnök úr a beszédében hangsúlyozta is: »Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben«.”

HIRDETÉS

Nem győzi ismételni az M1 az Orbán évértékelőt | Magyar Hang

Miután vasárnap délután 3-tól a nézők megtekinthették Orbán Viktor teljes évértékelő beszédét élőben, először 18.20-tól ismételte meg azt teljes egészében az M1 – írja 444.hu. Alig valamivel több mint két óra múlva 20.40-kor Németh Balázs műsorvezető újabb ismétlést jelentett be a következő szavakkal: „Jön tehát a teljes beszéd”.

A lap hozzáteszi, a tárca arra nem válaszolt, ki adott engedélyt a tiszteknek – a magyar haderő fővezérének és két alárendeltjének –, hogy egyenruhában megjelenjen a pártrendezvényen. Ahogy arra a kérdésükre sem reagált a tárca, hogy ilyen alapon a jövőben más „civil” rendezvényen is részt vesznek-e majd katonák mundérban. Netán a „civil találkozókon” való részvételről szóló miniszterelnöki felszólítás után Békemeneten is láthatjuk majd őket menetelni, ha úgy alakul.

Az ügyben Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is megszólalt, aki az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a rendezvényre a miniszterelnök hívta meg az egyenruhásokat. A rendezvény szervezőjét, a PMEE-t pedig valódi civil szervezetnek nevezte.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,972lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

MSZP: Legyenek ingyenesek a fizetős vízparti strandok!

Ha 80 milliárd van NER-közeli vállalkozók szállodafejlesztésére, akkor nyúljon a zsebébe a kormány az emberek pihenése érdekében is – közölte vasárnap Molnár Zsolt.