Levelet írt Mészáros Lőrincnek az érdi polgármester, visszakéri a milliárdokat

Levelet írt Mészáros Lőrincnek az érdi polgármester, visszakéri a milliárdokat

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy látja, igen elkötelezett az érdi fejlesztések iránt, ezért nyílt levélben szólította meg Mészáros Lőrincet Érd polgármestere. Csőzik László többek között azt írta: „Érd Megyei Jogú Város költségvetéseiből évekre visszamenően úgy látom, hogy Ön igen elkötelezett az érdi fejlesztések iránt. Komoly beruházások zajlottak és folytatódnak a következő években az Ön, illetve családtagjai által birtokolt cégek kivitelezésében Érden, amelyek bizonnyal nem pusztán a közbeszerzések elnyeréséből fakadó erkölcsi, de anyagi haszonnal is járnak.”

A polgármester figyelmeztetett, hogy az előző önkormányzati ciklusból Érd komoly pénzügyi problémákat is örökölt. Ide tartozik az NB 1 élvonalába tartozó női kézilabdacsapat fenntartása. Csőzik szerint a tavalyi 400 milliós önkormányzati támogatás közel kétszeresét, 700 milliót kitevő finanszírozási igény jelentősen meghaladja a lehetőségeket.

A polgármester szerint miután Mészáros cégei a város legnagyobb beruházásain dolgoznak, akarva-akaratlanul Érd jövőjének fontos szereplői. Így kéri, vegye fontolóra a haszon egy részének közcélú visszaforgatását, hiszen úgysem áll távol a volt felcsúti polgármestertől a társadalmi felelősségvállalás ügye.

„Természetesen az érdiek is profitálni fognak a fejlesztésekből, hiszen a cégük által, illetve konzorciumi részvételükkel épülő projektek – az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának fejlesztése és bővítése, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója és bővítése, a Fenyves-Parkvárosi köznevelési centrum, általános iskola, sportcsarnok és tanuszoda megépítése, továbbá az Érdi Járásbíróság és Ügyészség új épületének felhúzása – az itt élőket is szolgálják. Akárcsak az érdi futballstadion és multifunkcionális sportközpont, illetve az Érd–Érd alsó vasúti összekötő vágány és kapcsolódó létesítmények kivitelezése, melyekben az Ön érdekeltségei szintén meghatározó szerepet vállalnak. E fejlesztések tervezett összköltsége mintegy 35 milliárd forintot tesz ki” – üzente Csőzik László.