Nem mond le Kulcsár, etikai eljárást indít a Jobbik

Nem mond le Kulcsár, etikai eljárást indít a Jobbik

Kulcsár Gergely (Fotó: Kulcsár Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik-elnökség felszólítása ellenére nem hajlandó lemondani Kulcsár Gergely, aki korábban arról készített képet, hogy beleköpött a Duna-parti, a holokausztnak emléket állító cipőkbe. Bár az elnökké választása után Jakab Péter közölte, hogy nincs helye a pártban, de a politikusra eddig nem hatott a felszólítás. Ezért a Jobbik etikai eljárást kezdeményez a Hajdú-Bihar megyei közgyűlési képviselővel szemben – írta meg az Azonnali.

Jakab korábban arról beszélt, hogy Kulcsár már évek óta méltatlan a párt képviseletére. A Dehírnek viszont azt állította a Jobbik, hogy a politikus csak pénzért hajlandó lemondani. Ezt Kulcsár akkor el is ismerte: „Továbbra is hajlandó vagyok lemondani a mandátumomról, ha a Jakab Péter egyáltalán szóba állna velem, mint munkavállalójával, és meg tudnánk beszélni azt, hogy 16 évnyi szolgálat után mi jár egy öt gyereket nevelő családapának. Tehát helyretéve a csúsztatásokat: munkavállalóként és családapaként kértem együttérzést és segítséget a párttól, amit 16 évig szolgáltam.”

Kulcsár a kedden az Azonnalihoz eljuttatott közleményében jelezte, a képviselői munkáját az egyetlen esküjéhez híven folytatni kívánja. Az őt szerinte ért jogtalanságok és igazságtalanságok ellen a párt tagjaként kíván tovább harcolni, ezt viszont a Jobbik belügyének tekinti.