HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A CÖF is megv...

A CÖF is megvédené az Nemzeti alaptantervet a „magyarellenenes liberálisoktól”

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A január végén nyilvánosságra hozott Nemzeti alaptanterv (Nat) komoly vitákat váltott ki. Szakmai szervezetek, gimnáziumi közösségek, egyetemi tanszékek, oktatási szakemberek kritizálták a kormányrendeletben megjelent dokumentumot, kérve a kormányt, hogy vonja vissza az oktatási anyagot.

Ezzel párhuzamosan petíció is indult a tanterv felülvizsgálata érdekében. A NAT 2020 – NEM aláírásgyűjtést a Magyartanárok Egyesülete indította február 6-án, máig közel 24 ezren írták alá. Két nappal később NAT 2020 – IGEN címen megjelent a Natot támogató petíció is, amely a szakmai érveket mellőzve azokat szólítja meg, akik „egyetértenek azzal, hogy jó dolog, ha a magyar gyermekeket hazaszeretetre nevelik, aláírásukkal támogassák az új NAT-ot.”

HIRDETÉS

„Mutassuk meg, hogy többen támogatjuk, mint ahány magyarellenes liberális és baloldali ellenzi! Legyen ez egy otthoni Békemenet a hazáért, a keresztény értékekért, nemzeti önazonosságunkért!” – írták a szervezők, akik meg akarnak maradni magyarnak, és kiállnak a hazaszeretet mellett. A Natot támogató petíció mögött a Civil Összefogás Fórum (CÖF) is felsorakozott pénteken, Facebook-posztban buzdítva híveiket az aláírásra.

Security Check Required

null

Bár még mindig a NAT – NEM támogatói vannak többen, jól látszik a CÖF felhívásának hatása, alaposan megugrott az aláírók száma, ma délutánig közel 20 ezren biztosították támogatásukról a Natot.

A Fidesz kedvenc civil szervezetének tartott CÖF-CÖKA (teljes nevén Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) aktivizálta magát az elmúlt hetekben. Csizmadia László kuratóriumi elnök nemrég a „hataloméhes, retardált fiatalok” miatt rettegett nyilvánosan, akik szerint „szocliberális csődrendszert” kívánnak rászabadítani az országra. Február elején feljelentést tettek Niedermüller Péter ügyében, közösség tagja elleni erőszak, illetve közösség elleni uszítás bűncselekmények elkövetése alapos gyanújával. Majd nem sokkal később a világi bíróságnál is tovább mentek, és Ferenc pápához fordultak, hogy védje meg a kereszténységet.

HIRDETÉS

Néhány nappal később, a CÖF-CÖKA imareggelijén Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára bejelentette, az idei 7,7 milliárd forintról jövőre 9,2 milliárd forintra nő a civil szervezetek közvetlen költségvetési támogatása.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,762lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rendészeti vasszigorral fékezte le a pestist a Habsburg-adminisztráció Magyarországon

Hogyan és mennyire sikeresen védekeztek a fertőző betegségekkel szemben a modern infektológia megjelenése előtt?

Ahogy lehet