A CÖF is megvédené az Nemzeti alaptantervet a „magyarellenenes liberálisoktól”

A CÖF is megvédené az Nemzeti alaptantervet a „magyarellenenes liberálisoktól”

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, Bayer Zsolt újságíró, Fritz Tamás politológus és Bencsik András, a Békemenet Egyesület elnöke a CÖF békemenetének indulása előtt az V. kerületi Alkotmány utcában 2014. március 29-én (Fotó: MTI Fotó: Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A január végén nyilvánosságra hozott Nemzeti alaptanterv (Nat) komoly vitákat váltott ki. Szakmai szervezetek, gimnáziumi közösségek, egyetemi tanszékek, oktatási szakemberek kritizálták a kormányrendeletben megjelent dokumentumot, kérve a kormányt, hogy vonja vissza az oktatási anyagot.

Ezzel párhuzamosan petíció is indult a tanterv felülvizsgálata érdekében. A NAT 2020 – NEM aláírásgyűjtést a Magyartanárok Egyesülete indította február 6-án, máig közel 24 ezren írták alá. Két nappal később NAT 2020 – IGEN címen megjelent a Natot támogató petíció is, amely a szakmai érveket mellőzve azokat szólítja meg, akik „egyetértenek azzal, hogy jó dolog, ha a magyar gyermekeket hazaszeretetre nevelik, aláírásukkal támogassák az új NAT-ot.”

„Mutassuk meg, hogy többen támogatjuk, mint ahány magyarellenes liberális és baloldali ellenzi! Legyen ez egy otthoni Békemenet a hazáért, a keresztény értékekért, nemzeti önazonosságunkért!” – írták a szervezők, akik meg akarnak maradni magyarnak, és kiállnak a hazaszeretet mellett. A Natot támogató petíció mögött a Civil Összefogás Fórum (CÖF) is felsorakozott pénteken, Facebook-posztban buzdítva híveiket az aláírásra.

Security Check Required

null

Bár még mindig a NAT – NEM támogatói vannak többen, jól látszik a CÖF felhívásának hatása, alaposan megugrott az aláírók száma, ma délutánig közel 20 ezren biztosították támogatásukról a Natot.

A Fidesz kedvenc civil szervezetének tartott CÖF-CÖKA (teljes nevén Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) aktivizálta magát az elmúlt hetekben. Csizmadia László kuratóriumi elnök nemrég a „hataloméhes, retardált fiatalok” miatt rettegett nyilvánosan, akik szerint „szocliberális csődrendszert” kívánnak rászabadítani az országra. Február elején feljelentést tettek Niedermüller Péter ügyében, közösség tagja elleni erőszak, illetve közösség elleni uszítás bűncselekmények elkövetése alapos gyanújával. Majd nem sokkal később a világi bíróságnál is tovább mentek, és Ferenc pápához fordultak, hogy védje meg a kereszténységet.

Néhány nappal később, a CÖF-CÖKA imareggelijén Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára bejelentette, az idei 7,7 milliárd forintról jövőre 9,2 milliárd forintra nő a civil szervezetek közvetlen költségvetési támogatása.