HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gyakrabban bü...

Gyakrabban büntetik majd az autósokat Budapesten a Hír Tv szerint, a főváros rendteremtésről ír

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Főpolgármesteri Hivatal támogatja a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) új vezetésének törekvéseit, azt, hogy a szervezet minden törvényes eszközzel éljen a közterületi rend megteremtéséért – közölte a hivatal pénteken. Erről azt követően adtak ki közleményt, hogy a Hír Tv egy hangfelvételt mutatott be, amelyen Handl Tamás, a FÖRI új vezetője egy állománygyűlésen arról beszél: az eddigi gyakorlattal szemben jóval nagyobb mértékben, akár kétszer, háromszor gyakrabban kell büntetni a szabálytalanul parkoló autósokat.

A Főpolgármesteri Hivatal azt is közölte: „a Hír Tv-ben megjelent törvénytelen hangfelvétel miatt” belső vizsgálat indul a cégnél.

A hivatal szerint a büntetések kiszabásakor minden esetben elsődleges szempont Budapest közlekedésének felügyelete, a forgalom zavartalan működése. Ezért nem tartják megengedhetőnek, hogy a szabályokat semmibe vevő autósok akadályozzák vagy akár meg is bénítsák a forgalmat, zöldterületeket tegyenek tönkre szabálytalan parkolással, vagy a parkok mellett akadályozzák a gyalogos közlekedést.

Budapesten nem napi 5-6 szabálytalanság történik, ahogyan ez az előző vezetés számaiból látszik, ennyi intézkedés tehát egy 2 milliós fővárosban nem elegendő a rend megteremtéséhez. Ideje elkezdeni a hatékonyabb működést, a komolyabb jelenlétet a főváros közterületein. A Főpolgármesteri Hivatal szerint erről szólt a FÖRI igazgatójának beszéde a januári állománygyűlésen.

A közleményben kitértek arra is, hogy a szervezetnél a kerékbilincselésből és gépjármű-elszállításból származó bevételek maradnak, ebből a forrásból javulhat a FÖRI működési hatékonysága. A közigazgatási bírságok teljes összege az illetékes önkormányzathoz folyik be, míg a helyszíni bírságok közvetlenül a Magyar Államkincstár számlájára érkeznek.

A Főpolgármesteri Hivatal támogatja a FÖRI új vezetésének törekvéseit, amelyek a fokozottabb jelenlétet, ezzel együtt a rendezettebb, élhetőbb Budapest érdekeit szolgálják, köztük azt is, hogy a város zöldfelületeit ne szabálytalanul parkoló autók foglalják el, hanem a város lakói használhassák – áll a közleményben.

– Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni, hanem felemeljük a szintet mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkátokat. Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok – mondja a Hír Tv birtokába jutott felvételen Handl Tamás, akiről nem mulasztják el megjegyezni, hogy Gyurcsány Ferenc testőre volt.

HIRDETÉS

“Ha nem ér semmit a figyelmeztetés, akkor viszont szankcionáljunk! Van bírságunk, van kerékbilincsünk, van elszállító autónk, van egy csomó repertoárunk, amit használunk.”

A vezető arról is beszél, hogy elégedetlen, ha nem jön be naponta elég bírság, valamint megemlíti, hogy a befolyó pluszpénzből a főváros is kap. – Főpolgármesteri hivatal is kap belőle vastagon. Ezért olyan hozzáállás, amit szerintem a munkánk alapján kéne végeznünk. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy mindenkit meg kell bírságolni. De azt, hogy egy 24 óra alatt három kerékbilincset rakunk fel Budapesten és mellérakunk két feljelentést, vagy közigbírságot, bocsánat, közigbírságot, az nálam kimeríti a nem kurva sokat dolgozunk című műszakot – fogalmaz Handl.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,884lájkolóTetszik
3,798követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek