HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kanada, közpé...

Kanada, közpénz, Edda

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az Edda közpénzből támogatott amerikai turnéja csak eszköze annak, ami a Fidesz igazi célja: átvenni az ellenőrzést az amerikai magyar szervezetek fölött. Az események egyik kulcsfigurája a Hamilton mellett élő jómódú üzletember, az ötvenhatos magyar szülőktől származó Vaski Gábor.

Ő egy ideje saját szervezeteket és alapítványokat hoz létre, hogy nagyívű terveit ne tudja blokkolni az akadékoskodó tagság. Jó kapcsolatokat ápol a magyar kormánnyal – azt is nyilvánosan elismerte, hogy nem nyílt pályázaton kapta a pénzt, hanem egyéni kérelem alapján. 

Egyik helyi forrásunk lapunknak arról beszélt, a magyar állam a rendszerváltás óta először, 2010 után a kádári időkhöz hasonlóan bomlaszt és avatkozik be a kanadai magyarság ügyeibe.

Tagság nélküli szervezetek jöttek létre a semmiből, amelyek aztán komoly pénzeket kapnak Magyarországról, miközben régi, jól működő közösségek és intézmények senyvednek, és eltűnnek a magyarság kulturális alapját megtartó sejtek. „Az biztos, hogy nem a magyar állami szubvencióból rendezett floridai tengerparti bulikkal építünk hidat az észak-amerikai diaszpóra és a magyarországiak között” – fogalmazta meg egy másik.

HIRDETÉS

Írásunkat az egyszemélyes ernyőszervezetekről, és arról hogyan osztja meg és veri szét a Fidesz az amerikai magyarságot is, a Magyar Hang február 21-én megjelenő, 2020/8. számában olvashatják.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/8. számban? Itt megnézheti!

A „nemzetegyesítő” Edda a román polgármesternek kampányolt Erdélyben | Magyar Hang

Válaszféle a demokratás nyílt levélre ott, ahol ez megjelenhet.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek