HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem enged be ...

Nem enged be ellenzéki képviselőket Matolcsy György a jegybankba

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem engedte meg a Magyar Nemzeti Bankot vezető Matolcsy György, hogy két párbeszédes országgyűlési képviselő a helyszínen tájékozódjon a monetáris politikáról. Kérdezhetnek levélben vagy havonta egyszer az Országgyűlésben.

A parlamentben a Párbeszéd frakciójában ülő Tordai Bence és Mellár Tamás írt levelet Matolcsy Györgynek, személyes látogatást és személyes egyeztetést kezdeményezve a jegybank elnökével. Azt írták, hogy a monetáris politikáról szeretnének tájékozódni.

HIRDETÉS

Mint kiderült, nem jártak sikerrel, az MNB vezetője ugyanis nem engedi be őket. Matolcsy György azt ugyan elismerte, hogy az országgyűlési törvény szerint „az állami szervek kötelesek a képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a szükséges felvilágosítást megadni”, ám gyorsan hozzátette, hogy csak akkor, ha mindez az érintett szerv aránytalan sérelme nélkül megoldható. Habár egyértelműen nem mondta ki, de úgy tűnik, a jegybank elnöke szerint aránytalan sérelmet okozna a Magyar Nemzeti Banknak, ha két ellenzéki politikus a helyszínen lenne és személyesen egyeztetne a vezetővel.

Matolcsy György ehelyett azt javasolta, hogy tegyenek fel neki írásbeli kérdést vagy pedig kérdezzék őt az Országgyűlés plenáris ülésén. Ezekkel azonban van néhány gond, azontúl, hogy személyes egyeztetésnek és tájékozódásnak nem nevezhetők. Hiába írnak ugyanis írásbeli kérdést, egyáltalán nem biztos, hogy érdemi választ kapnak. Ugyanez igaz a parlamenti, személyesen feltett kérdésre is.

– Tisztelt Matolcsy úr! Bár nehezen értjük, hogy néhány dokumentum elolvasása és főosztályvezetőkkel megejtendő, félórás beszélgetés milyen sérelmet okozna a rendeltetésszerű működésben, reakcióját megértjük, hiszen lassan semmire sem sikerül értelmes választ adnia. Az infláció és az euróárfolyam ön fölött is elszállt, ahogyan az idő is – közölte a párt a történtek után.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,221lájkolóTetszik
3,150követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek