HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Döntött az MS...

Döntött az MSZP: Aki kilép tőlük, a jövőben nem számíthat a támogatásukra

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A kemény szavakat tettek is követték a szocialistáknál, miután két budapesti polgármesterük is átül a Demokratikus Koalícióhoz, lényegében megvonták tőlük a jövőbeli támogatásuknak még a lehetőségét is.

Továbbra sem csitulnak az indulatok amiatt, hogy Kiss László óbudai és Szaniszló Sándor pestszentlőrinci MSZP-s polgármester hirtelen bejelentette, elhagyják az MSZP-t és Gyurcsány Ferenc pártjában politizálnak inkább a jövőben. Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke már pénteken jelezte, hogy a döntésüknek következménye lesz.

HIRDETÉS

Szombaton összeült az MSZP választmánya, amely a pártelnök javaslatára elfogadott egy határozatot: akik elhagyják a közösségüket és később önkormányzati vagy országgyűlési választáson más párt színeiben kérik a támogatásukat, azoknak nem fogják megadni.

Meddig fajulhat el a vita? | Magyar Hang

Tóth Bertalan beszélt arról is, hogy – a viták ellenére – kitartanak amellett, hogy az ellenzéki együttműködés hozhat sikert, nemcsak az ellenzéknek, hanem a magyar embereknek is. Tavaly október 13-án az önkormányzati választáson ugyanis a szavazók szerinte egyértelműen ezt üzenték. A politikus szavai szerint még senki nem mutatott olyan számítást, ami cáfolná, hogy a közös egyéni jelöltek mellett a közös lista tudja az összes ellenzéki szavazatot bevonzani.

Itt meg kell jegyezni, Jakab Péter, a Jobbik új elnöke határozottan kiáll amellett, hogy míg az egyéni választókerületekben egyetlen ellenzéki jelöltre van szükség mindenhol, listákból ő már többre. Arra hivatkozik, hogy bőven vannak olyan kormánykritikus emberek, akik nem voksolnának egy olyan listára, amelyen Gyurcsány Ferenc is szerepel.

HIRDETÉS

Az MSZP elnöke ugyanakkor vélhetően nem erre utalt, hanem a DK-ra, konkrétan Dobrev Klára szavaira. A politikus pénteken este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról a konzultációról, amelyet éppen azért indítottak el, hogy az emberek elmondhassák, milyen ellenzéki együttműködést szeretnének. A műsorvezető kérdésére, miszerint ha a választók azt javasolják, hogy a DK egyedül induljon, azt reagálta, hogy ha ez ellenzéki szavazók úgy gondolják, hogy egyedül kell egy pártnak indulnia, és a túlnyomó többség ezt a véleményt képviseli, akkor meg kell próbálni.

„Az ellenzék akkor rontja el, ha idén egy szót is arra veszteget, hány lista legyen” | Magyar Hang

Tóth Bertalan szavai szerint bíznak abban, hogy a DK szimpatizánsai „meg fogják győzni” Dobrev Klárát, hogy az egyetlen út a közös lista. – Aki különindulásról beszél, veszélyezteti a változást Magyarországon – fogalmazott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,762lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rendészeti vasszigorral fékezte le a pestist a Habsburg-adminisztráció Magyarországon

Hogyan és mennyire sikeresen védekeztek a fertőző betegségekkel szemben a modern infektológia megjelenése előtt?

Ahogy lehet