HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb cigány ...

Újabb cigány közösséget vett célba a kormánysajtó

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

„Vita a csörögi cigányok kártérítéséről” címmel közölt riportot vasárnap a Pest megyei faluból, Csörögről a kormánybarát hírcsatorna, a Hír TV. „Vita” ugyan nincs, pontosabban éppen a kormánymédia igyekszik azt gerjeszteni.

Míg mindenki Gyöngyöspatáról, és ottani a romáknak az iskolai szegregáció (a cigányok és a nem-cigányok különválasztása az általános iskolai oktatásban) miatt megítélt kártérítés kifizetésének megtagadásáról beszél, van egy kétezer fős Pest megyei község, ahol már ki is fizették az ugyanilyen okok miatt megítélt sérelemdíjat.

HIRDETÉS

Úgy tűnik, a kormány és médiája tényleg ráfordul a cigányok elleni uszításra. „Nem volt szegregált az a csörögi osztály, ahol a gyöngyöspataihoz hasonlóan a cigányoknak kártérítést ítélt meg a bíróság.” – kezdi riportját a lakájtelevízió, a Hír TV adása. A bíróság ugyan ennek éppen az ellenkezőjét állapította meg, de a Hír TV szerkesztőit ez nem zavarja, szerintük az általuk begyűjtött vélemények többet nyomnak a latba, és jobban tükrözik a valóságot, mint egy bírósági ítélet.

A riportban megszólaltatják a helyi kisebbségi önkormányzat egyik képviselőjét, és egy helyi romát is, aki részesült a szegregáció miatti, a bíróság által megítélt kártérítésből

Ezzel a kormánymédia folytatja azt a gyakorlatot, amit a Orbán Viktor miniszterelnök igyekezett meghonosítani az év elejei sajtótájékoztatóján, hogy a nekik tetsző bírósági ítéleteket semmisnek veszik.

HIRDETÉS

A kormány által befolyásolt média példás gyorsasággal repült rá a témára, a vasárnap délelőtt a Hír Tv oldalán megjelent hírt máris szemlézte a Mandiner, és az Origo is. Az Origo ráadásul már Soros Györgyöt is belekeverte a dologba, tudni vélik ugyanis, hogy „a csörögi romák kártérítésének kiharcolásában is Soros szervezete segített”. A kormánymédia lapja egyébként elmulasztották megemlíteni, hogy a csörögi ügyről először közel egy hónapja részletes riportban a 168 óra írt.

Vita a csörögi cigányok kártérítéséről

Nem volt szegregált az a csörögi osztály, ahol a gyöngyöspataihoz hasonlóan a cigányoknak kártérítést ítélt meg a bíróság. A Pest megyei településen a HírTV-nek több, az osztályba járó egykori diák is egybehangzóan állította: romák és nem romák együttesen tanultak. A csörögi romákat szintén az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány segítette a perben, ahogy a gyöngyöspataiakat is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Eltörlik a diplomához szükséges nyelvvizsga-kötelezettséget

Nagyjából 60 ezer idén végző hallgató esetén könnyíti meg ez a diplomaszerzés feltételeit.

Home office