HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hív a vasút, ...

Hív a vasút, áll a MÁV, szuper kocsik parkolópályán

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Régi álmom, hogy villámgyors vonatokkal járhassuk be Európa nagy részét. Sokkal kényelmesebb, mint a repülés, és 250 kilométeres óránkénti átlagsebesség mellett már időben is egészen versenyképes lehet. (Mondjuk Budapest és Berlin viszonylatában.) Ez nem valamiféle futurisztikus felvetés, Nyugat-Európában a mindennapok része, hogy a-ból b-be suhanó vonatokkal juthatunk el, oké, nagy A-ból nagy B-be, vagyis nagyvárosból nagyvárosba, péládul Párizsból Lyonba. A Távol-Keleten meg az ennél jóval magasabb sebesség sem számít szédítőnek.

Idehaza a százhatvan kilométeres óránkénti sebesség az álomhatár, az is csak kevés helyen, a realitás a döcögés, cammogás. Kár volna tagadni, zajlottak látványos fejlesztések, például az Esztergom-Budapest vonalon vonzó alternatíva a „kis” kék-fehér-sárga vonat (Stadler Flirt), de a közlekedési hírek összességében az állandó késésekről, kimaradásokról szólnak, a magyar vasút a pusztulat és a vízfejűség szinonímája lett. Az Üllő-Nyugati pályaudvar szakaszon 2018-ban például a 428 utazásból 107-szer indult, 16-szor érkezett időben a vonat. Kedvencem az a közlekedésmérnök (a HVG írt róla), aki kiszámolta, hogy ezen a vonalon egy év alatt 2 nap 8 óra 56 perc késést volt kénytelen elszenvedni.

HIRDETÉS

Most itt az újabb bosszantó hír: A Közlekedő Tömeg Egyesület szúrta ki és hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán, hogy alig egy-két éves, méregdrágán beszerzett vasúti kocsik is parkolópályán állnak, vagy már szerelik is szét őket, mert kell az alkatrész az üzemelő példányokba.

Rendszerhiba: Vannak korszerű vonatok, de azok sem használhatók | Magyar Hang

Valóban egész csinos és korszerű kocsikról van szó. Mint írják, több mint ötven EuroCity-kocsi vár javításra, az új IC+ járművek alkatrészellátása sem megoldott. „A többségében 200 km/h sebességre alkalmas, légkondicionált, EuroCity-besorolású távolsági személykocsik negyede áll napjainkban is műszaki hiba vagy lejárt hatósági engedély okán. E sors immár az alig egyéves IC+ kocsikat sem kerüli el. (…) A borzalmas üzemeltetési kultúrát jól illusztrálja, hogy az alig egyéves IC+ kocsik közül is akadt már olyan, amelyik a közelmúltban másfél hónapig állt a Keleti pályaudvaron, mert a belőle kiszerelt alkatrészekkel tudták csak biztosítani a többi jármű üzemét.”

A Közlekedő Tömeg szerint a probléma gyökere a kapacitáshiányos Szolnoki Járműjavító, mivel az ottani szakemberek és eszközök jelentős részét az új IC+ kocsik gyártása foglalja le. Így pedig a meglévő járműparkra aránytalanul kevés erőforrás jut. Az új kocsikra pedig majd ugyanilyen sors várhat egy-két éven belül, vagyis ez egy ördögi kör.

HIRDETÉS

Kár érte, a vasút jelentősége csak növekedni fog a következő években, hiszen a már említett kényelmen túl – már amennyiben – biztonságos, környezetbarát és ideális esetben gyors is. Olcsónak nem feltétlen nevezhető, hiszen két utasnál több esetén anyagi szempontból az autó még mindig jobb alternatíva, de ugye nem ez az egyedüli ok, ami alapján közelekdési eszközt választunk. Sok jó és rossz terv született, a szakemberek szerint a nagyjából sík Magyarországon nem is volna különösebb technikai akadálya, hogy megépüljenek a gyorsvasútak, miközben a helyi, elővárosi vonalak ezzel párhuzamosan jelenthetnének alternatívát munkába járáshoz, egyebekhez. De lássuk a jót is: a Pesti Hírlap minapi híre szerint nemsokára a nemzetközi vonatokra is vehetünk jegyet online.

Nahát, tisztára mint a huszonegyedik században!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek