HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elkezdték fel...

Elkezdték felvásárolni a magyarok a tartós élelmiszereket

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Negyvenöt perces sor a kasszánál, bizonyos árucikkeknél kiürült polcok (például egyes tésztaféléknél és a konzerveknél), zsúfolásig tömött bevásárlókocsikat tologató vevők – az egyik budapesti diszkont áruházban jártunk szerda kora este. Pánik még nincs, de egyre többen gondolják azt, hogy egy nagybevásárlás után kicsit nyugodtabban várják a koronavírusos híreket.

Ma többen is megkérdezték tőlem SMS-ben, vagy netes üzenetküldő csatornákon: mivel sokat jártam katasztrófa-övezetekben, mit javasolok nekik, hány hétre vásároljanak be és miből. Aztán egy ismerősöm elmondta, hogy egy belvárosi üzletben olajat és lisztet keresve már csak üres polcokat talált, ezért autóba ültem és megnéztem, mi a helyzet az egyik budapesti áruházban. Szerda koraeste szokatlanul élénk volt a forgalom és a vevők nem a műszaki osztály termékei között keresgéltek, inkább a tartós élelmiszereket rakták a bevásárlókocsiba. Voltak termékek, amelyeket már hiába kerestek: egyes tésztafélék polcain már nem maradt áru, de a konzervek is alig maradtak. Hasonló volt a helyzet a szappanoknál, és az olaj és liszt is rohamosan fogyott. Az alaposan megrakott bevásárlókocsit tologató emberekre még várt egy megpróbáltatás: a kasszánál nekünk negyvenöt percet kellett várnunk, de utánunk már jóval nagyobb volt a sor, mint amikor beálltunk. Az áruházba ugyanis időközben megérkezett azok, akik délután öt órakor szabadultak a munkahelyükről, így korábban nem tudtak elindulni bevásárolni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,977lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülői Hang: Sok a kifogás az iskolaérettségi törvény ellen

A bíróságok nem vizsgálták érdemben a panaszokat, és a korábbi szakvélemények ellenére is iskolába kerülhetnek gyerekek.