HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Koronavírus: ...

Koronavírus: bezárták az egri uszodát

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szerda reggel polgármesteri utasításra nem nyitott ki az egri Bitskey Aladár Uszoda. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a ZF-Eger pólósai kedden már edzettek a medencében azt követően, hogy az elmúlt hétvégén az észak-olaszországi Brescia városában játszottak, amely a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében van – írja az Egri Ügyek.

Mirkóczki Ádám polgármester szerdán a Városházán tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy már hétfő kora reggel jelezte a katasztrófavédelemért is felelős Belügyminisztériumnak a helyzetet, egyebek közt azt, hogy a játékosokkal együtt szurkolók is voltak Bresciában. Eger polgármestere a tárcától azt a tájékoztatást kapta, hogy egyelőre ne engedjék be az uszodába a játékosokat, akik lehetőleg maradjanak otthon. A Belügyminisztérium egyben azt is ígérte, hogy az ÁNTSZ megvizsgálja, hogy a csapat tagjai esetében fennállhat-e a fertőzés veszélye.

Mirkóczki Ádám tájékoztatása szerint az egri pólósokat csak rövid orvosi ellenőrzésnek vetették alá a budapesti reptéren (testhőmérséklet-ellenőrzés), majd szabadon távozhattak Egerbe. Majd a csapat tagjaival kitöltettek egy kérdőívet a Heves megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályának munkatársai és ennyi. Ezt követően döntött úgy, hogy bezáratja az uszodát legalább addig, amíg a teljes vízcsere és fertőtlenítés meg nem történik.

„Magamra vállalva minden felelősséget úgy határoztam, hogy az uszodát zárják be, mert a pólósok edzést tartottak, de őket még nem követte még senki. Ha ma reggelig nem zárjuk be, már mások is használhatják a medencét. Közben tőlem függetlenül az Egri Tankerületi Központ vezetője is arról határozott, hogy az iskolai úszásokat egyelőre függesszék fel. Inkább reagáljam túl, minthogy később azt lehessen felróni, hogy miért nem tettem meg a szükséges minimumokat” – fogalmazott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek