HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Nyolc órája ...

„Nyolc órája várok, doktor úr, kérem!”

Egy este a János kórház traumatológiáján. Ottfelejtett nénik, hordágyról lezuhanó ittas monstrumok, emberfeletti és kilátástalan küzdelem

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Kamionnal ütköztünk – mondja valaki a sarokban. Felkapom a fejem, hogy megnézzem, ki az, de a tumultusban nem látom a hang gazdáját. Nem először járok a János kórház ortopédiájának épületében, de ilyen tömeggel még nem volt dolgom. Most sem önszántamból jöttem. Egy rosszul fölszerelt falióra az oka, ami élével zuhant a fejemre, és mivel nem csak a púp, az egész fejem sajog, az orvosi ügyeleten azt tanácsolták, nézessem meg a baleseti sebészeten, nem történt-e nagyobb baj odabent.

A váróban vagy hetven-nyolcvan ember tolong, hat vagy hét beteg fekszik hordágyon a terem közepén, az ajtók folyamatosan csapódnak, orvosok és a szakasszisztencia fut ki-be rajtuk, az ember csak kapkodja a fejét. Pedig hóhelyzet nincs, jég is alig, eső egy csepp sem esett ma, úgy tűnik, ez egy teljesen átlagos nap.

HIRDETÉS
Trauma – a Szent János Kórház állapota a kormány elé is tükröt tart | Magyar Hang

A betegirányító pult felé veszem az irányt, ahol épp ebben a percben kapcsolódik le a villany. A néni teljes civilben, kalap, kabát, távozik. – Minden jót! – mondja elmenőben, én meg ott állok a tajkártyámmal, tétován. Vasárnap este van, hét óra.

Elkapok futtában egy orvost, és MZ/X-i modorban, félszavakkal magyarázom, miért jöttem, mire azt feleli, rengetegen vannak, csak akkor maradjak, ha nagyon fáj, ha nem tudok ráállni vagy ha dől belőle a vér…

HIRDETÉS

(…)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang február 21-én megjelent, 2020/8. számában olvashatja.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/8. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Eltörlik a diplomához szükséges nyelvvizsga-kötelezettséget

Nagyjából 60 ezer idén végző hallgató esetén könnyíti meg ez a diplomaszerzés feltételeit.

Home office