HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A külügy kéri...

A külügy kéri, hogy aki a járvány sújtotta országba utazik, regisztráljon konzuli védelemért

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Jól vannak a koronavírus miatt a tenerifei szállodában rekedt magyarok – erről beszélt kora délutáni tájékoztatóján Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának beszámolója szerint az is elképzelhető, hogy hamarosan elhagyhatják a hotelt, ebben az esetben a kormány gondoskodik a hazahozatalukról.

13:45: Újságírói kérdésre az államtitkár elmondta, hogy a tenerifei szálloda teljes mértékben le van zárva, de az ott rekedt magyarok jól vannak, nem panaszkodtak olyasmiről, hogy az ellátással vagy a körülményekkel probléma lenne. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ha úgy alakul, hogy elhagyhatják a területet, az mikorra várható.

HIRDETÉS

13:44: A kormány mindenkinek segíteni akar – mondta Menczer Tamás, hozzátéve, ha valaki nem akarja ezt, akkor azt a döntést is tiszteletben tartják.

13:41: A spanyol hatóságok jelezték: elképzelhető, hogy lehetővé teszik, hogy a külföldiek elhagyhassák a szállodát. A hazautaztatásukról azonban gondoskodni kell. Ennek érdekében már egyeztetett a kormány más országokkal, hogy tudnak-e együtt dolgozni. Pintér Sándor belügyminiszter azonban már azt is közölte, hogy a magyar kormány is tud értük repülőt küldeni, ha úgy alakul.

13:40: A Tenerifén karantén alá vont szállodában két magyar család van: egy idős házaspár, illetve egy másik család, ahol van egy kiskorú gyerek. Az idős házaspár gyógyszereket szed, ha nem hagyhatják el a területet, akkor ennek utánpótlásáról gondoskodni fognak.

HIRDETÉS

13:39: Továbbra is kórházban van az a magyar állampolgár, akinél a japán hajón diagnosztizálták a koronavírust. Még várja a második teszt eredményét. A másik két magyar továbbra is tünetmentes, de karanténban vannak.

Kormányinfó: két hétig maradjon otthon, ha Észak-Olaszországban járt | Magyar Hang

13:36: Az államtitkár azt is kérte, hogy aki Olaszországba vagy olyan országba utazik, amely érintett, az regisztráljon konzuli védelemért. Még akkor is, ha ez uniós utazás során annyira nem bevett.

13:35: Miután a járvány sújtotta Olaszországba nagyon sok kamionos jár, Menczer Tamás már egyeztetett közúti fuvarozók egyesületének főtitkárával. Azt kérte, hogy az összes lehetséges csatornán juttassanak el egy felhívást a kamionsofőröknek: ha jártak észak-olasz területen és tüneteket éreznek magukon, akkor azonnal jelezzék ezt az egyesületnek, vagy a háziorvosnak.

13:32: A kormány mindenkitől higgadtságot, a nyugalom megőrzését kéri. Az államtitkár szavai szerint az egészségügyi szakemberek elmondása és a nemzetközi protokollok alapján hozzák meg döntéseiket. – A pánik sohasem jó tanácsadó – fogalmazott Menczer Tamás.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek